Veggo Vegetariskt

Spenatlasagne

2007-07-15 19:04 #0 av: Pia

Ur en alldeles fenomenal vegetarisk kokbok, vegetariskt, från en av mina favoritcaféer Ulriksdals slottsträdgårdscafé, kommer här receptet på spenatlasagne (jag har dock ändrat en del i originalreceptet för egen del, men för enkelhetens skull ger jag det som står i boken)

Bechamelsås: 3-4 matskedar smör, 5-6 matskedar vetemjöl, 8 deciliter mjölk, salt, peppar

Lasagne: 1 gul lök, 2 matskedar olivolja, 200 gram bladspenat, 60 gram ädelost - jag tar 100 gram fetaost istället -, koriander - timjan går minst lika bra -, muskot, salt, svartpeppar, eventuellt lite matlagningsvin, 8 lasagneplattor, riven ost cirka 2 matskedar

Koka ihop bechamelsåsen, låt koka cirka 3 minuter, salta och peppra.

Hacka lök och fräs den i oljan, blanda ner spenaten och salta. Rör ner bechamelsåsen i spenat/lökblandningen. Smula ner ädelosten - jag smular fetaosten mellan plattorna/såsen istället - krydda med koriander, riven muskot, peppar och salt. Kryddorna är jätteviktiga! Om du vill, lite matlagningsvin i röran.

Häll såsen i en gratängform, varva därefter lasagneplattor med sås. Överst sås och sedan riven ost efter behag. Grädda i 200 grader i cirka 25 minuter.

Ljuvlig gott!! 

Anmäl
2007-07-15 20:26 #1 av: LinneaK

Mmm, den måste jag prova!

Anmäl
2007-07-15 20:44 #2 av: Anne-Lie

Jag gör en enkel variant - fräs färska champinjoner, viltlök och bladspenat. Varva med lasagneplattor och bechamelsås.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.