Annons:
Etikettköksutrustning
Läst 2728 ggr
Anne
2007-08-04 20:14

Vad är det här?

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Ja, se bilden - vad är det? Någon typ av kakform, men.. till vadå?

Annons:
jn84
2007-08-04 20:15
#1

Hur stora är de?

Anne
2007-08-04 20:28
#2

De är pyttiga, ca 4 cm tvärs över

bubbelbubbel
2007-08-04 22:15
#3

kanske minisockerkaksformar ? :)

preusvarg
2007-08-05 01:17
#4

helt lysande formar att göra sockerkaks desertter i ju *L*

jag har något svagt minne av att jag blivit serverad en mjuk kaka i den storleken när jag var liten.. eller så kanske man kan göra små aladober i dom?

MaMaMade
2007-08-05 10:24
#5

*Jättesöta* ju! Var får man tag på dem? Stockholm?

Tänk att få servera minisavaränger till dessert…

Anne
2007-08-05 10:37
#6

MaMaMade - jag har sett såna på Cordon  Bleu. Hittade dock de här på en liten "ge-och-få"-butik ute på Ekerö. Minisavarinformar är nog just vad de är, men de är verkligen yttepytte :)

Annons:
clivia
2007-08-05 14:30
#7

jag tror att de är till för någon gammeldags småkaka, har sett dem på loppisar och dylikt… Men har ingen aning om vilka, småkakor är inte alls mitt gebit…

MaMaMade
2007-08-05 18:29
#8

Har också en bild av en sorts kaka i huvudet men längre än till bilden kommer jag inte.

Aebh
2007-08-05 19:12
#9

Det är småkaksformar, min mormor gör sådana, men jag vet inte vad de heter. Degen påminner om den till mandelmusslor http://www.dansukker.com/rec_prod/recept_l.asp?id=3601&tema=23  eller någon form av luftigare mördeg, kanske med smaksättning som till konjakskransar. Tyvärr är hon inte hemma så jag kan fråga men, det är i alla fall småkakor Glad

Aebh
2007-08-05 20:40
#10

Så här var det: Mormor kallar dem bara för Kransar och är en mördeg med mandel.

2 hg vetemjöl

1 hg potatismjöl

2 hg smör

15 mandlar, malda

Rulla till längder och sammanfoga i formarna.

Grädda i 200 grader, mitt i ugnen.

Anne
2007-08-05 21:26
#11

Tack Aebh - det ska jag testa :)

pentsium
2007-08-06 01:21
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#12

säger som Homer: Mmmmm Donut.

det är ju munkformar!!

Anne
2007-08-06 09:16
#13

Pentsium - haha, ja det skulle man kunna tänka sig.. fast dels är de alltså väldigt pyttiga, och dels gör man munkar utan formar (eller ja, vad vet jag, man kanske kan ha formar också?). Står på att-testa-listan, det vore kul att göra :)

Annons:
Aebh
2007-08-06 13:05
#14

Blir kanske svårt att fritera med formarna Flört

martensson
2007-08-07 12:53
#15

Har ett par sådana formar!!! Men jag använder dom till att göra ris/grönskas timbaler *L* Funkar jätte bra!!

AndersE
2007-08-08 19:11
#16

Håller med #9, 10!

Upp till toppen
Annons: