Annons:
Etikettsallader
Läst 1894 ggr
lisette
2007-06-08 01:45

Fräsch potatissallad

Är ni med trötta på den vanliga krämiga potatissalladen som man alltid får eller har till grillat?

Detta behövs/ska göras:

Borsta nypotatis och koka dessa i klyftor.

Skiva rödlök och hacka persilja grovt.

Koka 1 deciliter buljong (valfri) och låt svalna.

1 burk med fetaost i olja med örter etcetera.

Blanda allt, häll över vitvinsvinäger.

Ruskigt gott!

Annons:
bubbelbubbel
2007-06-08 01:51
#1

det lät minsann inte så tokigt !

lisette
2007-06-08 02:03
#2

det är supergott!

vill man ha mer fetaost i så brukar jag köpa sådan man själv får tärna.

bubbelbubbel
2007-06-08 02:04
#3

fetaost är ju såå gott !

Mariabullen
2007-06-09 11:30
#4

Jag körde "själv-tärnad" för hela slanten + kryddor (provencal) & olja - salladen blev jättegod!

lisette
2007-06-09 11:32
#5

visst blir den? det är verkligen en annorlunda potatissallad. jag är själv så fruktansvärt trött på den krämiga, feta potatissalladen.

Mariabullen
2007-06-09 18:12
#6

#5 ja, den minns jag knappt hur är - slutade med den för 1000 år sedan *s*

Varianten vi kör nu är kokt tärnad (ny)potatis, lättkokta sockerärtor, skivad rödlök, lite riven vitlök, persilja och över alltihop en god vinegrette som står och drar ett tag innan den äts, bjuder man på fisk kan man med fördel tjoppa ner lite hårdkokt ägg och kapris i den. Inte tokig den heller.

Annons:
Martin
2007-06-15 03:31
#7

Jag gör ofta den varanten du skriver om, den går att variera i det oändliga och efter vad man har hemma dessutom.

En liten klick fransk senap (dijonsenap, den starkare varianten) kan man ha i också om man nu vill ha lite "kräm" i dubbel bemärkelse.

Sparris (färsk!) är också mycket gott att ha i.

mvh Martin

Upp till toppen
Annons: