Sallader

Fräsch potatissallad

2007-06-08 01:45 #0 av: lisette

Är ni med trötta på den vanliga krämiga potatissalladen som man alltid får eller har till grillat?
Detta behövs/ska göras:
Borsta nypotatis och koka dessa i klyftor.
Skiva rödlök och hacka persilja grovt.
Koka 1 deciliter buljong (valfri) och låt svalna.
1 burk med fetaost i olja med örter etcetera.
Blanda allt, häll över vitvinsvinäger.
Ruskigt gott!
Anmäl
2007-06-08 01:51 #1 av: bubbelbubbel

det lät minsann inte så tokigt !

Anmäl
2007-06-08 02:03 #2 av: lisette
det är supergott!
vill man ha mer fetaost i så brukar jag köpa sådan man själv får tärna.
Anmäl
2007-06-08 02:04 #3 av: bubbelbubbel

fetaost är ju såå gott !

Anmäl
2007-06-09 11:30 #4 av: Mariabullen

Jag körde "själv-tärnad" för hela slanten + kryddor (provencal) & olja - salladen blev jättegod!

Anmäl
2007-06-09 11:32 #5 av: lisette

visst blir den? det är verkligen en annorlunda potatissallad. jag är själv så fruktansvärt trött på den krämiga, feta potatissalladen.

Anmäl
2007-06-09 18:12 #6 av: Mariabullen

#5 ja, den minns jag knappt hur är - slutade med den för 1000 år sedan *s*

Varianten vi kör nu är kokt tärnad (ny)potatis, lättkokta sockerärtor, skivad rödlök, lite riven vitlök, persilja och över alltihop en god vinegrette som står och drar ett tag innan den äts, bjuder man på fisk kan man med fördel tjoppa ner lite hårdkokt ägg och kapris i den. Inte tokig den heller.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.