Allergi, överkänslighet & sjukdomar

såser för allergiker..

2007-05-31 02:26 #0 av: dette

jag skulle inget hälde få äta brun sås till maten men det är problem eftersom att jag inte tål soja.. någon som har nåot bra resept??

Anmäl
2007-05-31 10:17 #1 av: Anne

Ja, soja man kan ju utesluta. Gör en god buljong, och gör en sås på det istället, med lite redning och grädde. Smakar mycket mer än sojabaserad sås. Men du får förstås kolla upp så inte färdig buljong har soja i sig - bäst är helt klart att koka egen.

Anmäl
2007-05-31 11:40 #2 av: dette

ja finns det buljong utan soja??

Anmäl
2007-05-31 11:56 #3 av: Anne

Jag hittar ingen information online om t.ex. Knorr och Touch of Taste, men kolla noga på innehållsförteckningarna. Däremot ska lantbuljong, finns i hälsokostaffärer, inte innehålla soja.

Anmäl
2007-05-31 14:10 #4 av: [Asta]

Jag har aldrig soja i brun sås. Färg kan du få genom att bryna mjölet i smör innan du häller på vätska. Vätska kan vara i princip vad du vill. Vatten, buljong etc. Har du steksky så är ju det suveränt att använda både som smaksättare och som ytterligare färgsättare.

Vissa sätter i lite svartvinbärsgele i slutet. Smakar lite som om man hällt i rödvin.

Nu för tiden finns det ju också Maizenaredning för brun sås. Jag har dock ingen aning om hur det är, jag har bara sett det, inte testat det.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.