Drycker & Övrigt

Varm choklad med kardemumma

2007-07-06 21:47 #0 av: Jenneetor

En favorit 

ta ca: 20g choklad (krossad choklad) per dl mjölk. Den choklad jag använder är en choklad från Venezuela med 65% kakaohalt och jag tillsätter inget socker alls men däremot kardemumma och av en touch kanel.

Jag brukar värma mjölk och kryddor till ca:65-70 grader, jag tar sen av grytan och tillsätter chokladen under vispning. Häll upp i små muggar (det blir tjockt och maffigt) och spetsa ev med lite rom.

Anmäl
2007-07-07 00:33 #1 av: Pernilla

Mmmmm!!!

Anmäl
2007-07-07 00:39 #2 av: Anne

Åh, det låter jättegott! Tack!

Anmäl
2007-07-16 13:29 #3 av: Illan

Ni vet väl att det blir jättegott att blanda hälften hett kaffe, hälften varm mjölk och putta i ett par bitar mörk choklad och låta den smälta i blandningen?

 

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.