Dagens middag, del fyra
Det här är fjärde delen av den ultimata middagstråden. Här kan man varje dag skriva in vad man hade till middag, gärna med en bild också.
Ikväll blir det kyckling i kanel- och rosmarinmarinad, med apelsincous-cous, rostade mandlar och lökchutney.
idag har vi ätit falukorvsring fylld med lökringar och senap och ketchup och ost på, ugnsstekt. Riktig 80-talsmat. Men så goooottttt! Jag är så svag för falukorv att jag borde tas om hand.
Räkor och kammuslor med sallad.
idag ska jag äta tacos. :)
Vi grillar biff, och äter med en salsa på rostad majs, fetaost och koriander. Ugnsstekt potatis och fänkål till.
Idag blir det grillad kyckling m ris och currysås
Jag gjorde green curry med nötfärs och ananas i cocosmjölk.
stekt lax, romsås och ugnsbakade potatishalvor *mums* godaste potatisen jag ätit på mycket länge!
oj vilken god mat alla äter
själv åt jag fiskpinnar med ris och ajvar, det fanns hemma..
H9/V9 Årsta AIK
"Hade handboll varit enkelt hade det hetat basket"
Vi hämtade kinamat. Det är verkligen jättelänge sedan vi åt det senast och det smakar verkligen bättre ju längre tid det går mellan gångerna =)
Har faktiskt börjat äta mycket mindre hämtmat sen jag "började" här på matlust. Blir mer hemlagat nu, vilket har gett ett resultat på minus 2 kg på vågen =D
#10 Ja önskar jag kunde säga det samma. Jag äter bara mer ;)
jag håller med hera :P
Idag har vi ätit klassiskt. Stekt potatis, stuvad spenat, stekt fläsk och stekt ägg med rinnig gula. en sommar favorit.
Imorgon blir det kycklig delar i ugn med tomat kokt ris och yoghurtsås.
På tisdag är det beställt kött,sås och potatis
jag gjorde fylld fläskfile med mozzarella, gräddig sås med fransk senap till det råstekt potatis och smörstekta sparris…
Vi åt smörgåstårta eftersom vi firade svärmodern som fyllde 65! Väääldigt lyckad smörgåstårta måste jag säga!
Kan man inte lägga in recepten på rätterna man ätit också? Någon som orkar engagera sig i det? #14 tex lät mycket gott. :)
____________________________________________________
Linn
Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus
Idag blir det kalops :) Älskar verklligen det. HAr nästan lyckats göra samma som min farmor brukade göra innan hon blivigt lite smått dement.
idag blev det svamp omelett, gula kantareller och höst kantareller plockade idag :) även några pannkakor blev stekta
våfflor, inte så mättande och bra till middag men det blev det.
____________________________________________________
Linn
Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus
#16, jovisst, jag kan skriva ner receptet om du tyckte det lät gott :) (har själv hittat på det, och det var jättegott…)
Fläskfilè, (som du öppnar en ficka i, ett snitt längs med hela, salta och peppra inuti också )
några skivor Kallrökt skinka (jämt fördelat i fickan)
1 Mozzarella ost (fördelad i fickan)
lite Basilika.
Bind ihop filèn med steksnöre eller tandpetare, bryn den runt om, lägg i ugnsform i 25 minuter (175 grader)
Såsen,
Ta järnet du brynte filèn på och häll i 3 dl grädde ( jag hade matlagnings)
**1-2 tsk fransk senap
**en skvätt kyckling fond ( hade bara det hemma ;)
lite **Soya
**red av såsen med lite Majsena (om du vill ha den lite tjockare)
Jag hällde såsen runt köttet så att saften från den blandades i såsen. (skinkan ger också mycket, och god, smak)
Till det passar råstekt potatis bra, och smörstekt sparris :)
Lycka till
idag blev det kycklinggryta med paprika och ris.
Här blev det grön sallad från växthuset (m. årets första röda paprika) og grönlandska skalräkor. Precis tinade och gör-det-själva-pilleri. Plus lite nygräddat bröd.
Är grönlandska skalräkor goda? Har en påse sådana i frysen men har aldrig smakat den sorten.
#23 - om dom är nya - färsk röda i skalet - är dom underbara precis tinade och skalade.
Om dom är lite äldre och har börjat bli lite orange i skalet kan man steka dom i olja med peppar och massor av vitlök. Oljan värmas, grovt hackat vitlök och peppar hällas i. Dom frusna räkorna stekas vid hög värma till dom är precis tinade. Om dom får för lång tid, blir dom sega och värdelösa.
Ikväll blir det sallad på gröna linser, gröna bönor och fetaost.
#24 okey. då får vi hoppas jag slipper steka dem :)
Rökt abborre m kokt mandelpotatis o dill/citronsmör. Önskar att vi hade fixat tunnbröd igår…
Nu ska vi äta o sedan går jag ner till älven o ser om jag kan fiska upp några till. Bra för hushållskassan så här strax före löning. :)
#27, det där låter underbart, att gå ner och fiska upp sin egen middag :)
Idag blir det grishalskotletter m sås o pommes
Hmmm…det bidde bara maskslem o fiskskit under naglarna. Ja, katterna fick en mort + en id men ingen borre idag…för varmt. Tänkte gå ner nu när småflickorna lagt sig men latheten har satt in. Får se om ett tag hur jag gör. ;)
ja, vad kan det bli….frostat ur frysen…kycklingfileer, laxfileer, köttfärsåsrester, blandade grönsaker, blåbär eller champinjonsoppa i 50 burkar. Allt åker nog ner i sopporna. De får bli hämtmat från kina istället :)
Ikväll tänkte vi steka eller grilla en köttbit, och äta vitkål med chevre till.
#31
Korv…tittar förbi efter vi har lagt ungarna… ;)
Nej, jag o Guben tar en laxbit o sedan hoppas jag att sonen sitter barnvakt så vi kan ta båten för en fisketur ikväll.
Idag blir det hämtmat från kinarestaurangen :)
Har missat att skriva här ett tag, så här kommer flera middagstips på en gång :
KASSLERGRATÄNG :
http://kryddburken.wordpress.com/2007/08/16/kasslergratang/
TACORULLE :
http://kryddburken.wordpress.com/2007/08/15/tacorulle/
KYCKLINGWRAPS :
http://kryddburken.wordpress.com/2007/08/10/tortillawraps-med-grillad-kyckling-vitlokssas/
CURRYKYCKLING I DRAGONSÅS :
http://kryddburken.wordpress.com/2007/08/07/currykyckling-i-dragonsas/
KASSLER I UGN MED ANNANAS & CHEDDAR :
http://kryddburken.wordpress.com/2007/08/06/kassler-i-ugn-med-annanas-cheddar/
LÅNGKOK PÅ KÖTTFÄRS :
http://kryddburken.wordpress.com/2007/08/06/riktigt-god-langkokt-kottfarsas/
VILTGRYTA :
http://kryddburken.wordpress.com/2007/07/31/viltgryta/
HEMMAGJORD ITALIENSK GNOCCHI :
http://kryddburken.wordpress.com/2007/07/27/hemmagjord-italiensk-gnocchi/
BRÄSSERADE KOTLETTER MED SCHALOTTENLÖK & GRÄSLÖK :
http://kryddburken.wordpress.com/2007/07/25/kotlett-med-scharlottenlok-graslok/
KYCKLINGSPETT :
http://kryddburken.wordpress.com/2007/07/24/grillade-kycklingspett-pa-gron-salladsbadd-med-kall-sas/
KYCKLINGGRYTA TILL PASTA :
http://kryddburken.wordpress.com/2007/07/19/min-goda-kycklinggryta-till-pasta/
FULLKORNSCREPES :
http://kryddburken.wordpress.com/2007/07/17/fullkorns-crepes/
PASTA MED KASSLER & PERSILJESÅS :
http://kryddburken.wordpress.com/2007/07/12/pasta-med-kassler-persiljesas/
GRILLAT NÖTKÖTT & KARINS FRANSSONS POTATISTÅRTA :
http://kryddburken.wordpress.com/2007/07/11/grillat-notkott-potatistarta-rodvinssas/
HICKORY RÖKIGA HAMBURGARE :
http://kryddburken.wordpress.com/2007/07/08/hickory-rokiga-hamburgare/
GRATÄNG MED PASTA & BROCCOLI :
http://kryddburken.wordpress.com/2007/07/05/gratang-med-pasta-broccoli/
LUNCHPIZZA MED SALAMI, GREEN JALAPENO & MOZARELLA :
http://kryddburken.wordpress.com/2007/07/04/lunchpizza-med-salami-hot-jalapeno-mozarella/
MAJSKYCKLING RIS & WOKGRÖNSAKER :
http://kryddburken.wordpress.com/2007/07/03/majskyckling-ris-wokgronsaker/
KORV & PASTAWOK :
http://kryddburken.wordpress.com/2007/07/01/korv-pasta-wok/
GRILLAD KYCKLING MED KNAPRIGT BACON & CHAMPINJONTÄCKE :
http://kryddburken.wordpress.com/2007/07/01/lordagkvall-regnet-oser-ner-men-grillen-ryker-anda/
CANNELONI MED GRÄDDSTUVADE CHAMPINJONER :
http://kryddburken.wordpress.com/2007/06/29/canneloni-med-graddstuvade-champinjoner/
FLÄSKPANNKAKA MED BANAN & TURKISK YOGHURT :
http://kryddburken.wordpress.com/2007/06/28/flaskpannkaka-med-bananturkisk-yoghurt/
KYCKLING I LERGRYTA MED SAFFRAN & VITVINSSÅS :
http://kryddburken.wordpress.com/2007/06/27/kyckling-i-lergryta/
FISKGRATÄNG MED DILL & CITRON :
http://kryddburken.wordpress.com/2007/06/26/fiskgratang-med-dill-citron/
Så nu är jag nog ikapp lite iaf… *S*
#20 tack så jätte mycket! :) ska prova det så fort jag får tllfälle.
____________________________________________________
Linn
Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus
Lamgrillare blev det idag
Blev så sugen att testa plommonspäckad köttfärslimpa…o gissa HUR GOTT DET BLEV!!!!!!! det måste ni bara testa..till det sås och kokta grönsaker o potatis :-)
Igårkväll blev det citronrisotto m citrontimjan o dill, rökt lax till.
En enkel korvgryta med tomatsås lök potatis morot och korv enkelt och gott. dessutom enkelt att hotta upp om man så skulle vilja. faktisk bra om man har bråtton tar en halvtimme i anspråk att göra.
Ikväll blir det förrätt med krispig polenta toppad med mozzarella, och körsbärstomater med shalottenlök och sherryvinäger. Varmrätt blir medelhavsbiffar med färsk pasta och zucchini, och efterrätt blir en sorbet med lime och ananas. Kanske lite tärnad nektarin till det.
Fy vad en annan känner sig fattig Anne…vi kör m rökt abborre ikväll igen. Mandelpotatis o ? till…creme fraiche skulle jag tro. Synd att förstöra den rökta fisken m ngt som tar över.
Ser fram emot nästa v då vi ska prova årets surströmming! Kanske vi tränar lite i helgen m de två fjolårsburkar jag har i kylen…om de går att äta.
Rökt aborre låter ju jättegott :) Vi äter nästan aldrg fisk måste jag erkänna.
#42
Eftersom vi bor intill Vindelälven blir abborre (o gädda…inte *så* populär, mört o id till katterna) ett ganska naturligt inslag då vi har en fisketokig son.Jag älskar också att fiska men då jag inte fixar vare sig motorbåt (tjorvig motor) el rodd (axlarna) blir det inte så ofta. Ngn måste ju vara hemma m småflickorna så det får bli då vi kan hota el muta sonen till att sitta barnvakt. Tyvärr kan man inte stå på stranden då det är höga nipor där vi bor o vattenståndet oftast för högt.
Vi har en fiskhandlare som kommer till samhället m jämna mellanrum utom sommartid. Han säljer lax i alla former, röding, sik o de mest himmelska norska räkor som finns! Tror inte att han är särskilt dyr i förhållande till de vanliga affärerna heller o det är *kvalitet* på grejorna! :)
mamamade brukar du göra tjälknöl av något av ditt älgkött? jag brukar i bland göra det. mums vad gott det kan bli. *smask*
Nja, förr gjorde jag det efter recept. Numer gör jag tvärtom…lägger köttet i salt först, sedan steker jag det långsamt på låg värme; 75 grader i flera h beroende på stekens storlek, anv termometer för att kolla när det är klart (70 grader). Penslar m soya o rullar i antingen grön- o svartpepparblandning el rosé- o svartpepparblandning, hyvlar tunna smörflarn över steken innan det åker in i ugnen, det är ju inte så fett. Öser ngn ggn emellanåt. Blir jättegott!
Igår så lagade jag harissa.
Detta blev en icke muslims variant eftersom jag använde karrékotletter. Det normala är lamm eller get.
Röd lök, gul lök, vitlök, krossade tomater, champinjoner, harissa, citron, sambal oelek, olivolja, salt, svartpeppar.
Detta fick puttra 3-4timmar.
Tillbehör fullkornscoscos med smör nötter kokos och citron.
idag blir det tacos igen. åt det förra helgen med tror jag :)
#48 Men du bubbel, det kan man äta 5 ggr i veckan utan att ledsna
# 35, inga problem, det är bara roligt att dela med sig .
ja chinerunner, man kan nästan det :D
Gryta lpå rester. Hade kvar en halv karréstek i frysen sedan en tidigare Jamie Oliver-middag.
Stekte på några morötter, ett par gula lökar o en hel vitlök i skalade klyftor. Strödde lite farinsocker över för den där extra stunsen. Skar upp köttet i rejäla bitar, brynde på lite lätt o ner i grönsakerna med det, en liten skvätt soya, lite salt o peppar. Sedan fick det puttra halva kvällen. Idag värmde Guben upp grytan tillsammans m grädde o stekte mandelpotatis som blev över från igår.
Vet ni om att mandelpotatis blir jättegod att steka? Upptäckte det idag. Har aldrig förstått mandelpothysterin…äter lika gärna rundpären om den är kokt men stekta…oj så goda mandlarna är då! Måste nog starta en potatissträng…el finns det redan en? Kollar…
Ikväll gör vi lite taco-plock typ, köttfärs, ost, lök, tomater, taco tubs, nachos, salsa och guacamole. Mmm!
#52 MaMaMade (och alla andra); testa att rosta mandelpotatis i ugnen! Tvätta, torka och dela (behåll det goda skalet på…), på med lite olja, grovt salt och nymalen svartpeppar. Citron funkar också att krydda med…färska timjan…men lite senare i rostningen…supergott.
Tack F! Det ska jag testa imorgon!
Idag blir det surströmming…ev…har bara fjolårsburkar så det är inte säkert att de går att äta. I sådana fall blir det bara bröd o potatis. :)
Jag skall göra smörgåsbakelser med min skagenröra emellan…pudrade med dill på sidorna och kräftstjärtar på toppen.
hm. jag tror det blir fylld kycklingfilé och potatisgratäng idag…är inte riktigt säker än :P
Proteindrink med linfröolja och pshyllisfrön. 5 dagar fram :/
Hera, det lät ju lagom spännande. :(
Om inte annat så är det SVÅRT, jag tänker på mat hela tiden. Men jag måste göra detta för mig själv. Får nog undvika att läsa om all god mat här inne ;)
Restgryta på grytan jag gjorde på fläskkarré-rester. :) Uppstekt potatis till…himmel så gott det var. Grytor ska vara ett par dagar gamla!
Dessutom var vi rejält hungriga då vi besökt bekanta idag. Där bjuds som regel bara på köpt sötfika…gott ibland men inte när man rest en bit, bara tagit en macka till lunch (om än det) o sedan har inköpen kvar o en bra bit hem. Ett under att ungarna var på så pass bra humör som de var när vi kom hem!
Potatisgratäng, honungsmarinerad fläskfilé och en enkel sallad. Eftersom jag inte äter "köttbitar" så blir det grillkorv för min del. *gott gott*
#62 Varför äter du inte köttbitar?
Idag åt vi nudlar m kyckling.
Tärnade kycklingen smått o stekte i lite olja o några skvättar sesamolja. Hällde över i en gryta o skvättade över lite soya o mer rejält av Nam Plah. Strödde över ngn msk farinsocker o ett par msk tomatpuré. En liten skvätt vatten (jag gillar att skvätta :), kokade upp o stängde sedan av plattan o lät grytan står kvar.
Till middagen värmde jag upp grytan, hackade ner chili o salladslök, värmde helt lätt. Sedan hällde jag röran i nudlarna, rörde om ordentligt m lite extra olja o strödde rikligt m koriander över. *Alla* åt ordentligt o inte ens sonen gnällde över det gröna i maten…även om han tog så mkt som möjligt från kanterna. :)
Morgondagens middag (att ta med på jobb, och som jag precis gjort) blir kycklingfilé fylld med creme bonjour vitlök & hackad rökt skinka, och till det spenat-tagliatele.
Nu är det godnatt!
mvh Martin
I går kväll blev det kinafalu med ris, överaskande gott om man får säga:)
Om man har barn som gillar kinamat då är detta vara ett billigt alternativ till. Om någon är intresserad då kan jag sätta in recept.
MVH Isnornin
Sätt gärna in receptet :)
#68 klart, skrev det under en ny tråd, det står kinafalu.
MVH Isnornin
marnyman, nämen titta du äter/åt vad jag åt i förrgår, fast jag hade potatisgratäng :D
Idag åt vi en pyttipanna gjord på chorizo (stavning?) färskpotatis (fast väldigt gammal) och gul lök.
Trodde det skulle gå snabbt att röra ihop, men potatisen tog över en halvtimme att få genomstekt!
Vi fick färsk sallad (sallad, tomat, paprika från växthuset), hembakat bröd grillat med röd pesto och ost till köttbullar (ekologiska - köpt färdiglagade )
Spaghetti och köttfärsås :D
baguette med blåmögelost, grillad rostbiff och skivad tomat, blir det här.
Thairäkor med nudlar.
MVH Isnornin
Igår åt vi ostfyllda tortellini, tomatsås med riacotta, tomatsalsa med rödlök och basilika och färska champinjoner.
Idag blev det vegetarisk ärtsoppa med sötstark senap och ostmackor till.
Dubbelt
När jag kom hem nu vid åtta fanns det färdigstekta pannkakor till mig.
Och en Tiptop i frysen =D
Långstekt bit älgstek kryddad m rosépeppar o vitlök. En salig blandning men det blev jättegott!
Till det ugnsstekte jag mandelpotatis, palsternackor o vitlök, kryddat m lite dragon o rosmarin…min nya last! :)
#79 MaMaMade…de ugnstekta mandelpotäterna låter riktigt gott till vilt! Palsternacka är en fin rotsak…och den närbesläktade persiljeroten är inte dum den heller =)
Ikväll blir det "typ" thailändsk biffsallad med mango och koriander. Supergott.
Grillad lax, om vädret tillåter
Idag blir det kycklinglårfile m ugnsstekta rotsaker
Älgsteksrester från igår. Har inte tid m ngt annat. Kokar körsbärssylt, silar o rör ner socker i svartvinbärsdricka, "städar" köksblommorna o hattar omkring lite allmänt. :)
Pizza från vedeldad ugn nere på hörnet. Tomat, Mozzarella, grillad "Aubejen" (aubergine), soltorkad tomat, fläskfilé, ädelost och roccula. Maria var namnet. En riktig goding! =)
Spaghetti al Ragú på Casa Mia här i Malmö.
Kort recension om restaurangen:
Dagtid (om man äter lunch osv där) så är det god mat, stora portioner som man blir mätt på. Fräsch miljö och upplägg. Pizzasallad och bröd ingår till lunchen, liksom mjölk eller lättöl. Kaffet är gott om man väljer att dricka det till. Dock, är servicen under all kritik. Tråkig och stel personal som "stöter" ut sina fraser, så ibland är det svårt att uppfatta om de säger "kaffe, espresso eller något annat?" eller "kan ni betala och lämna plats för nästa gäst?". Lunchtid verkar det handla mycket om att ha folk som äter och sedan snabbt lämnar restaurangen. Lunchpriset ligger på 69 kr, nästan i högsta laget för en lunch - men å andra sidan som sagt: God mat och mycket.
Kvällstid är det lite annorlunda. Maten är det samma, dvs gott och man blir mätt. Upplägg och dylikt sitter som det skall och ber man om vinrekommendation till någon viss maträtt så blir man sällan besviken. Casa Mia är kända för sin pasta - och det är oftast någon pastarätt jag väljer när jag är där.
På kvällstid är stämningen också mer romantisk och mysig, personalen trevlig och tillmötesgående. Man får gärna sitta länge vid borden. Personalen syns inte heller förrän man behöver dem, en egenskap jag verkligen uppskattar. Sitter jag och äter med trevligt sällskap vill jag inte i tid och otid bli avbruten med "smakade det bra?", men när det är tomt i glaset så vill jag inte heller sitta en timme innan jag får chansen att beställa mer dricka.
mvh Martin
Idag blev det flygande jakob med quornbitar istället för kyckling. Ris, ärtor och vitlöksbaguetter till det.
Här blev det nyttigt med lillasyster.
Vi åt quinoaröra med lövbiff och massor med sallad.
Eftersom jag blir bjuden på mat ikväll ( så himla väl som vi säger i östergötland)får jag väl berätta om min härliga frukost i det gröna vid Ekenäs slott.
Massor med härliga frukter i bitar
nybakat bröd, vaniljyogurt,salami,brie,chiliskinka, Vanliga favoritosten,två röror Kyckling o skagen, Kinda gurka, nypressad juice, Kaffe med mycket mjölk.
Det där lät *gott*! *Huuuunger*!
Konstigt, har varit o handlat 2 dagar i rad men har inget ätbart hemma…?! Förutom det vi ska bjuda på imorgon då. Måste man ta en sväng till lanthandeln månntro? :)
Insåg att vi måste äta middag även idag, där jag stod o rörde i coleslawen. Vad gör man när kylen är full men det skall ätas imorgon?
Jo, man tar bilen in till lanthandeln o köper lite smått o gott. Det bidde färdig pizzadeg som jag fyllt m korv o ost till flickorna. Jag o Guben har ett jättelass m stekt lök + vitlök, älgsteksrester, ost (Krutrök) o bearnaisesås. Dofterna börjar sprida sig nu…! :)
Sedan får tjejerna en varmkorv till kvällsmål o vi stora mumsar på lite *urgoda* norska räkor när de lagt sig. Blev ett pkt MumsMums att snaska på till en kopp te efteråt…muahahaha! :)
I kväll blir det grilad oxfilé o klyftpotatis, bäst att passa på att grilla i finvädret!!!
MVH Isnornin
Frikadeller (danska köttbullar) av viltkött och ugnsbakade klyftpotatis m. rosmarin. Tomat/paprikasallad.
I går: hembakat pizzor gjort av blandat mjöl (a: kalvstek-rest i skivor, röd pesto och blåmögel-ost - b: stark korv och soltorkat tomat) .
:-) Inge
Fläskkarre med fetaost sallad :) Och starksås.
Vi grillade ryggbiff, och majs. Majsen hamnade i en fantastiskt god salsa med fetaost, lime och koriander, och till det hela åt vi ugnsstekt potatis (den blir banne mig bara bättre ju längre den står inne - drygt en timme nu) med lite vitlöksolja, och så färdigköpt bbq-sås. (Head Country Hot - helt suveränt supergod.)
blev flintastek färdigmarrinerad *hepp* i bland får man fuska *L* men det blev gott och framförallt enkelt slaffs på grillen kokt potatis till å så lite bea. en kall öl å relaxing. *L*
Fläskkött wook
Leverbiff brunsås potatis lingonsylt.
<--- hundra ---> #100
Chiligratinerade Kotlettmedaljonger, till det kokt potatis & små nyskördade morötter!
Riktigt gott men i starkaste laget för yngsta familjemedlemmen, det blev till å skrapa bort sås & "röda prickar"! ;-)
http://kryddburken.wordpress.com/200…ttmedaljonger/
igår blev det nån wokad kyckling med massa saker, och ris..
idag ska det bli curry-cream fraiche lax med potatis.
Idag blir det grillade kycklingklubbor med fetaostsallad och currydressing.
En favorit - penne alla vodka. Pasta med en sås på tomat, vodka, lite konjak, bacon och grädde.
Igår blev det honungslax med Zetas vita fiberrika pasta, till det strimlad gul & röd paprika, små nyskördade morötter & haricot verts. http://kryddburken.wordpress.com/2007/08/28/honungslax-med-pasta-gront/
Idag blev det kalvgryta av en fin mör ryggbit!
http://kryddburken.wordpress.com/2007/08/29/kalvgryta/
Idag blir det redd kycklingsoppa a´la Hera :)
Innehåller blekselleri,morot,lök och vitlök. Smaksätts med kycklingbuljong och vitvin. Och så klart kyckling.
Flickvännen har sin enda semestervecka nu.
Hon är mer för det franska köket än mina asiatiska utsvävningar.
Så för att fira en onsdag så lagade jag franskt.
Handbultade fläskfilémedaljonger vända i stött vitpeppar och örtsalt. Sauterade i olivolja och smör.
Potatisgratäng med potatis, färsk gul lök, vilök, grädde och ost.
Sås på bottenredning med gobitarna ur stekningen, buljong, soja och gräddmjölk.
Vasabryggeriets bordsdricka till.
Flickan log.
Du gör mig *hungrig* chinerunner!
Det bidde gofika till middag idag. Syjuntan startade o jag var sen in från bärbuskarna. Hann bara duscha o packa väskan. Så:
Mördegskaka m jordnötter o choklad, mjukpepparkaka + kexchoklad o 2 muggar te. Dricker en Verum drickyoghurt nu. :)
Har gjort morgondagens matlåta:
Råstekt potatis, varmrökt lax och "sås" på minifraiche blandat med hackad rödlök, röd- och svart stenbitsrom.
Blir ärtor & broccoli till.
mvh Martin
ja så här såg min middag ut i går.
pasta med baconröra.
ett paket bacon en ask mixade kösbärstomater två vitlöksklyftor en burk cremefrech franska örter ett par nypor färsk basilica hackad. en tomat skivad på toppen en dl kalvbuljong som jag snodde av pastavattnet jag kokar nästan alltid min pasta i buljong hela anrättningen tog 15 minuter från det att jag tog ut baconet från frysen. snabbt enkelt och gott. serveras med en immig öl eller ett kraftfullt rött vin. jag tycker den duger lika bra till vardags som till söndagskvällen.
Idag ska jag på en pressträff om nya kokböcker, med mat från Peter Normans bok, Pink! Ska bli jättespännande. Så ingen middagsmatlagning för mig. :)
Oooh! Jag kan vara din "kavaljer", Anne! :)
Här har vi ätit kryddiga korvar + morötter i kokosmjölk m currypasta. Helt OK, inte så starkt för flickorna skulle äta av samma, utom alldeles precis lagomt…för dem. Fullkornsnudlar till o sonen har inte sagt ngt om det så jag tror att han inte märkte ngt. ;)
idag blir det lasagne…
Här blev det blåbärspannkaka.
Ikväll blir det Köttbullar,gräddsås med kantareller och mandelpotatis.
Sallad med en salig blandning av sallader,groddar, tunt skivade champinjoner och annanasbitar samt Ixatrixas favorit, gurka .Lite olja vinäger och kryddor på detta
Ikväll åt vi "Kinafalu" som nån lade ut recept på här. Verkligen kanongott!
jn84: Läste det receptet, då kanske jag ska prova då :)
Anne! Låter jättespännande m både vodka å konjak. Berätta hur!
Pling, jag har ett recept på bloggen, här på svenska.
Tänkte göra en fiskgryta med grönsaker. Använder 3 olika sorters fisk.Lax, torsk och sej.
Frisco-burgare på mAx
Idag blir det stans godaste kebab :)
Vi har ätit av 2 "Jamie Oliver"-kycklingar (den som är stoppad m smör, bacon o en massa annat gott) i 3 dagar i rad nu…förutom igår.
Igår skulle vi stoppa in den sista filén men…*ngn*, nämner inget namn men hon är väldigt hårig o går på 4 tassar, tänkte vara snäll mot oss o "diskade" fatet när vi var tillfälligt utgångna ur köket. Så jag fick lov att gräva djupt i frysen o fiskade fram en ½ fläskfilé + en överbliven färdig kyckingfilé ur frysen. Ugnsstekta potatisklyftor till…
Vi ska göra nån variant på snabb gryta ikväll, med biff och tomat, paprika och vitlök. Hmm..
Idag ska jag lyxa till det här hemma med bakad potatis. Till det ska jag ha krabbröra, räkor, röd och svart stenbitsrom :)
Mjölk som gått ut…o gått…nej, datumet o då blir det tjockpannkaka m hallonsylt (hortronsylten är slut o i år hittade jag inga på våra ställen).
Ikväll blir det grillad ryggbiff, hasselbackspotatis, en klick cole-slowsallad samt lite grönsaker som jag råkar ha liggande sedan jag gjorde sallad häromdagen. Kan tänkas bli lite vin till det hela. :o)
mvh Martin
Vi skall ha tacos.
Älgfärs är betydligt godare än nöt till detta.
Tillbehör utöver de vanliga:
Banan
Torrostade jordnötter
Gräddfil
Tortillas m (älg)köttfärssås m mkt vitlök o rivna morötter i (för ungarnas skull, de är ju grönsaksfjolliga)…hittade inget mer i kyl/frys/skåp idag. Lite dåligt m kosing också så det får gå ändå. :)
Igår, idag o imorgon: rimmad fläsklägg á la Tamasin Style m kokt potatis.
Idag blir det pyttipanna med ägg och saltgurka.
blev grillat på min rökgenerator. *L* karé marinerad före och efter grillning. jag har kommit på att man grillar i steg. jag tar och marinerar ett par dagar innan med lite soja vin och kryddor. sen grillar jag nästan färdigt. in i ett par plastpåsar och in i kylen. ett par timmar. sedan lägger jag på dom precis innan middagen så dom får fin färg och blir välgrillade. till detta serverade jag hasselbackspotatis
kantarellsås och en fräch rucolasalad med feta soltorkade tomater och lite wasabinötter. medett glas rosé
Portergryta med kokt potatis och zucchinisallad, och karamelliserade fikon med kryddig yogurt.
Idag åt vi räkor med vitlöksbröd och aioli. Fast vette sjutton om inte katten lyckades tigga till sig flest räkor.
Söndagsmiddag!
Det här var gårdagens middag men lägger upp den ändå för det är så in i bängens gott bara!! *S* Smördegsinbakad kycklingfilé med Gorgonzola!
http://kryddburken.wordpress.com/2007/09/10/smordegsinbakad-kycklingfile-med-gorgonzola/
Idag blir det lax…igen… Fisksås, en skvätt soya, korianderpulver o ingefärspulver (orkar inte riva den färska), några hyvade flarn smör över. Ska ösa m lite vitlöksolja som blev över från gårdagens tomattorkning.
Jag pocherade alaskan pollock i fiskbuljong med dill och persilja.
Halverade i några kokta ägg.
Strödde i en näve kokta skalade räkor .
Serverade på djuptallrik med kokt potatis och örtsalt.
Det var god och rustik höstruskmat.
Hämtade hem indisk mat idag :) Blev stark wok m kyckling,chili oxh vitlök.
Dagens middag blir Lufsa!
Serverad med lingonsylt & grädde! http://kryddburken.wordpress.com/2007/09/11/lufsa-potatispannkaka/
Idag chockade jag sonen (sjuk o hemma från skolan) m att beordra honom till att fixa middag (han gnällde om hunger hela dagen för dagens grötlunch behagade inte). Efter lite lur o kikande i boxar o skåp hade han hittat kycklingbenen som blev över från vår adoptionsträff samt 1 pkt nudlar.
Så jag har slappat m lite tidningar + dator medan maken stekte upp överblivna potatisar o sonen kokade nudlar. Mor fick dock hjälpa till m att tina o värma kycklingen i micron. Men jag är skvimponerad över att han överhuvudtaget kom så långt! :)
MaMaMade :)
Här blir det bruna bönor och rimmat fläsk :)
Här blev det en snabb lasagne med köttfärs, champinjoner, purjo och keso. Mycket godare än jag trodde det skulle bli! =)
Invigde dessutom de nya ugnsformarna jag beställt från Delicard. Blev perfekt resultat!
Stekt laxfile, Potatis och dillsås!
i kväll blir det en beställning. Kycklingwok. Purjo, rotfrukter, kycklingfilee, vitlök, sweet chilisås, apelsinjos och soya. Enkelt och gott!
Rester; ngn får äta ett kycklingben, ett par st får rester av laxen o 2 st får blomkålssoppa m ostsmak. Till det finns 1 port bulgurvete, 4 stora kokta potatisar (ngn av flickorna samt far)samt 1 port nudlar (sonen). Jag ska ha soppa o vicka räkor senare ikväll! ;)
Idag fick jag äta själv. Kokade ihop en korvsoppa på det som passade ur kylen.
Varm smörgåstårta!
Fläskkottletter blir det ikväll.
Laxpudding.
Fläskfilé som jag stekte ihop med svamp, purjolök, rödlök och lite lättcremefraiche. Serverat med sallad och pasta, toppat med kräftstjärtar.
mvh Martin
Här blev det sambon som (på kommando) lagade köttfärssås och spagetti till middag.
I kväll blir det inbakad tacos med en massa grönsaker:)
MVH Isnornin
I kväll ska vi ut på grekisk resturang…får se vad det blir, är sugen på en stifado.
Ungnötliver-gryta m. rotmos
Igår åt vi rester av laxpuddingen. Idag ska vi *äääntligen* äta surströmmingen som blev inställd för ett par v sedan. Syrran kommer o tar m min åldrige far, Mellis kommer att få sina födelsedagspresenter så jag måste baka ngt till efterrätt. Tänkte göra ostkaka m körksbärssylt men…vi får se hur det blir.
Imorgon får vi besök av kompisar. Då ska vi grilla skinka o servera m spagetti, har inte bestämt smakinriktning än…citron kanske? Passar till auberginetornen jag även ska göra, jisses vad goda de var sist jag gjorde dem! Pecanpie till efterrätt.
Grillar kyckling m potatis sallad och sweetchilisås + tabasco för mig ;)
Dillkött på lamm - fantastiskt gott. :)
Lite ändringar för dagens middag: ugnssteker skinkan o öser m vitlöksmarinad. Till detta spagetti m tomatsås + auberginetorn. Herrskapsbröd m vispad grädde till efterrätt. Ska baka några frallor om jag hinner…
Vi firar svärfars födelsedag genom att hämta ham hit till en middag: grillat entrecotestek av svenskt höglandsnöt, kokta sparrispotatis (svärfars älsklingspotatis) och rotfat (morrot, pasternak, selleri, purjolök - när röttarna är nästan möra blandas med soya/tamari och päronstyckar).
Till efterrät: kaffe med fransk chokladtorte.
Ikväll blir det snittar på hembakat surdegsbröd med prosciutto, parmaskinka och camembert, sen lasagne och sallad, och sist en plommonsmulpaj.
Idag ska vi hämta pizza :)
Det är svårt m ljuset när man fotar. Använder jag blixten blir det för ljust el reflexer. Stänger jag av den blir bilden suddig för kameran blir mer känslig för skakningar. Då är det bra m digitalkameran för man kan ta 10-tals bilder, förhoppningsvis blir ngt bra o resten kan man ta bort! Ibland är det bra m tekniska framsteg! :)
Lammsäck lät som ngt lite räligare än vad det antagligen var ;)
Idag ska jag äta kycklingsoppa.
Lammsmäck 4 p:
400 g lammfärs
1 gul lök (stekt el inte, efter behag)
2 tsk stötta kryddpepparkorn
1 tsk stötta senapskorn
1 ägg
några dl mjölk (färsen ska bli mkt lös)
salt
(Jag älskar vitlök så jag hade i några klyftor.)
Rör ihop ordentligt o klicka ner i stekpanna.
Kyckling-wok
Tack :)
Idag blir det korv stroganoff :)
På eftermiddagen tänkte jag göra iordning middagen eftersom jag skulle rida på kvällen. Hade planerat att göra två tacolasagner, en med kyckling och en med quorn. Men när jag stekt ihop allt så fattades ju tortillabröden. Hittade tre gamla i skafferiet (verkade fullt ätbara) så använde dem till kycklinglasagnen. Sen lät jag quornröran bli pastasås istället. =)
Idag åt vi tjockpannkaka m hallonsylt alt stekt bacon (hade inte tid för riktigt rimmat, stekt fläsk, tyvärr).
Var och handlade innan idag, och då fick jag e sånt sug efter sill och potatis, så det är vad som står på menyn idag.
Sherry sill och vitlökssill.
Senare ikväll blir det räkmackor med stenbitsrom och ägg :) Till det lite vitt vin :)
Trevlig helg!
I torsdags åt vi fiskfärs m skirat smör…*mmm*! Första ggn Minstan åt det o jag trodde hon skulle äta ihjäl sig!
Igår gick vi på Kina o åt pizza (ungarna), friterad kyckling m sötsur sås(jag) o kyckling m ananas (Guben).
Turligt nog för Minstan gjorde jag 2 formar m fiskfärs så vi äter den andra ikväll. :)
Udag blir det kina mat här :)
Idag blev det köttbullar,sås, potatis och lingon .)
Det var tänkt köttfärslimpa i söndags men…glömde ta fram färsen så det bidde lite skrap av allt vi kunde hitta i kylar o frysar…+ en massa mackor. :)
Måndag: gryta på älgkalven som styckade på söndagkväll. En massa morötter o lökringar, en rejäl skvätt balsamvinäger, en ännu mer rejäl skvätt soya, ½ öl…hade tyvärr ingen mörk hemma…salt, peppar o ett gäng torkade tomater. In i ugnen i 5-6 h, rundande av skyn m lite svartvinbärsgelé.
Idag vete 17…fick sovmorgon då natten var lite tuff så det blev tjall i planeringen. Återkommer senare om det… ;)
igår blev det köttfärssås och potatis och lingon..
idag har gubben fått nytt jobb och jag känner mig mindre sugen på att laga mat. :P men OM jag gör det, så blir det en kycklinggryta med wookgrönsaker och wooksause och såntdär. :)
Fiskgryta med saffran idag.
Idag blev det ostfyllda tortellini med Italian toscana cheese, chilirostade cashewnötter, tomat och riacottasås samt kokt brysselkål. Gott!!!
Det bidde lax , bulgurvete till…gott o fort gjort. Hade lovat mig själv att *inte* göra den m ingefära mm nästa ggn men…det är ju *sååå gott*! Hela fam älskar den, fullkomligt vräker i sig…det brukar gå åt en hel stor filé på en middag! :)
idag blir det stulet recept av kryddburken :D
krämig fiskgratäng, den står i ugnen nu, så det ska bli spännande att smaka :D
Idag blev det kycklinglår file i sötsur sås och fullkornsris.
Honungsgrilljerade Revbensspjäll!
http://kryddburken.wordpress.com/2007/09/26/honungsgrilljerade-revbensspjall/
Kryddburken: Det där låter gott, ska jag ta och testa en dag, kanske nu till helgen :D
Idag blir det falukorv i skivor gjorda i ugnen med makaroner och ketchup :) Till det vanlig sallad från trädgården. Gurkan är underbar :)
Igår åt vi ost- o senapsgratinerad falukorv o makaroner.
Idag bidde det köttfärslimpa. Passade på när Guben kom hem m älgkött de styckade imorse. Jag gjorde 2 st. Blandade ner 1 ägg, 3 dl gräddfil som jag rörde ner lite ströbröd + 1 pkt löksoppepulver i, salt , peppar + nästan kilot köttfärs. Sedan delade jag upp det i 2 bunkar. En smaksatte jag m blåmögelost som var kvar sedan Jämtlandssemestern…den blev *underbar*! Den andra rörde jag ner en näve Västerbottensost + en näve gröna oliver m vitlöksfyllning i. Den blev också god. Kokt potatis till…
Imorgon ska vi till stan…o jag har stora planer… :)
Barnen vill ha kycklingspett håller på att marinera förfullt, även hunden vill ha kyckling;) håller på att steka hennes port!! Alla nöja o glada:D
MVH Isnornin
Kommer att bli wokat idag.
Fläskfilé, broccoli, paprika, morötter, minimajskolvar, svamp (får se vad de har för fin svamp i affären), kräftstjärtar som toppas över mot slutet för att de inte skall bli allt för sega.
Ang kryddning får vi se vad det blir, men kan nog komma att gå lite i det starka tecknet idag.
Nudlar eller ris till, ej bestämt än.
mvh Martin
Kalops idag :)
Vi har nyss ätit en fläskgryta m kålrotslåda till.
Tog en överbliven bit grillad bogsteksbit från frysen o tärnade den. Skar upp 1 pkt bacon som jag fräste på i en stekgryta tillsammans m ett par gula lökar, ett par morötter, en massa vitlöksklyftor. Ner m allt köttet i grytan o fräste på lite mer. Sedan hällde jag över såsen som blev kvar från gårdagens gorgonzola-rullader. Spädde på m vitt vin tills allt blivit täckt av vätska. In i 200 grader varm ugn tillsammans m kålrotslådan.
Det blev jättegott om jag får säga det själv. Annars kan Guben o barnen intyga det också. Ja, sonen älskade köttet men tyckte kålroten var äcklig…för söt. Minstan slukade lådan men hade jobbigare m köttet…men hon åt. Mellis åt men tyckte att det gott kunde ha varit pannkaka istället… ;)
Dagens blev "Skogens svamppaj" här hemma, lite passande i dessa skördetider!
http://kryddburken.wordpress.com/2007/09/30/skordefest-skogens-svamppaj/
Kinafalu med ris, Lummur med kanelstekta äpplen o glass till barnen.
MVH Isnornin
Köttfärs med ärter och morötter på burk, ugnsbakas.
Potatis, snitzel bearnésås sallad o citron. Mmmm gott!
Slät rotsakssoppa med focaccia till
Nu låser jag den här och startar en ny :)