Mattips?
Hejsan
Första gången jag tittar in här så har inte hunnit kolla in alla trådar så det kanske redan finns en liknande men jag frågar ändå .
Jag hittade en matbok här hemma och kollade recepten och eftersom jag ska laga mat i helgen. Tänkte kolla om ni hade några recept, jag hittade ett i boken som jag tänkte göra och det var tigerräkor stekta i vitlökssmör, jag äter inte räkor själv men dom andra gör så om ni har nåt riktigt gott recept så tveka inte på att dela med er
// Sanna
Vitlöksfärskost fylld fläskfile, med ugnsbakad potatis och kantarell sås. Något gott rött vin till.
Till efterrätt tycker jag alltid man kan ha glass
#1 låter underbart gott!
MVH Isnornin
Det är det
Åh det ska jag göra tack så mycket kan man ha hasselbackspotatis till tror du?
Hasselbackspotatis till blir nog super
Helena
Vad sägs om honungs-melonsoppa med gräddglass och färska hallon till dessert?
Melonsoppa göras genom att ta allt melonköttet ut och köra det snabbt i en matberedare/blender/stavblender. Blanda i 1-2 tesked florsocker ock koka upp snabbt - precis till det börja koka.
Svalkas lika snabbt till handvarm med ett par isbitar gjort av vatten - inte for mycket.
Portionsanrättas med en stor kula vanilj gräddglas och färska hallon (eller halloncoulis)
Låter som en bra efterrätt Och hasselbackspotatis går bra
Gillar du lax så får du ett recept av mig.
Fyra bitar färsk laxfilé, grovsalt,
SÅS:
2.5 deciliter creme fraiche
1 matsked Abbas röda kaviar
1 matsked gräslök
1 matsked dill
1/2 - 1 tesked citronpeppar
citronsaft efter smak
Lägg laxen med skinnet neråt i en ugnsform som du har lagt 2 deciliter grovsalt i botten. (Inga kryddor eller salt ovanpå fisken) I ugnen 15 minuter i 250 grader.
Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt och färsk citron. Var försiktig med saltet för kaviaren är salt i sig.
Kokt potatis är gott till
Supergott