Matprat

vitkål

2007-09-15 23:25 #0 av: Pling

 Kåldolmar, kålpudding, pizzasallad... Vad gör man mer med vitkål?

 

Anmäl
2007-09-16 01:33 #1 av: paronskrutten

kålsoppa

Anmäl
2007-09-16 11:04 #2 av: Anne

Jag stekte vitkål och lite lättkokt blomkål med curry och kokos i förra veckan - jättegod lunchrätt.

Anmäl
2007-09-16 11:25 #3 av: april4

Blanda vitkål och ananasyuogurt. Supergott till allt, eller blanda vitkål och lingonsylt. Passar bra till kötträtter.

Anmäl
2007-09-16 13:56 #5 av: Mervi

På min tid som vegetarian wokade jag ofta vitkål och Quorn-bitar. Jättegott. Lite salt och svartpeppar till.

Det går bra att woka ihop det med kycklingkött också. 

Anmäl
2007-09-16 13:57 #6 av: eventkocken

Stuvad vitkål är gott tex till stekt falukorv

Anmäl
2007-09-19 23:22 #7 av: Pling

Tackar för tipsen!

Anmäl
2007-09-20 14:56 #8 av: preusvarg

går utmärkt at woka.

Anmäl
2007-09-23 01:56 #9 av: AndreasS

#6 Stuvad vitkål är en underbar klassiker.

Anmäl
2007-10-12 13:00 #10 av: Sovgott

Nasi goreng!

Anmäl
2007-10-14 01:02 #11 av: Kokoskorven

vitkål, strimlad, köttfärs, gul lök, tacokrydda, creme fraische. i en paj deg, med en god riven ost överst. Jättegott!

Anmäl
2007-10-14 11:22 #12 av: Maria

Korvgryta

Köttkorv varvat med vitkål. Krydda med hel kummin och massa klippt bladpersilja. Koka sakta i öl och buljong. Smaskens...

 

/Maria

 

Anmäl
2007-10-15 11:28 #13 av: [Anna-N]

Stuvad vitkål o kålpudding är nog favoriterna här när man ska använda vitkål!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.