Matbröd, smörgåstårtor & kaffebröd

pärlsockret smälter varför?

2007-08-29 18:53 #0 av: Heda

Jag har blivit less på att baka bullar nu, varenda gång jag tar med en påse bullar när jag är och hälsar på någon smälter sockret, bullarna blir keltiga och torra.
varför är det så?händer det för er också?

Jag bakar bullarna, låter dem ligga på bordet med en handuk över sig tills dem svalnat och sen i med dem i små påsar.

 

Anmäl
2007-08-29 18:54 #1 av: Heda

Måste man frysa dem först för att inte sockret ska smälta på bara 1 dag?

Anmäl
2007-08-29 19:58 #2 av: kryddburken

Har du strösocker uppepå menar du?

 Jag har alltid pärlsocker uppepå mina bullar, jag låter de inte svalna helt & håller under bakduk efter gräddning utan fryser in dom i plastpåsar & "suger" ut luft & knyter, sen in i frysen. Jag haraldrig varit med om att sockret "smält".

Anmäl
2007-08-29 21:15 #3 av: Heda

Jag har vanligt pärlsocker som man ska ha.
När jag ska hälsa på någon bekant, brukar jag baka bullarna dagen innan, lägga dem i påsar och sen ta med, när jag väl ska bjuda på bullarna är sockret nästan helt borta.

Men ska kanske göra så att jag fryser in den istället, då försvinner antagligen inte sockret. 

Anmäl
2007-08-29 23:29 #4 av: [Asta]

Det är inte som så att bullarna fortfarande är lite varma när du lägger dem i påsen?

Anmäl
2007-08-29 23:53 #5 av: MaMaMade

Vad har du för fyllning i bullarna. Kan det vara så att bullarna är lite ljumma i mitten fortfarande, så lite att du inte märker det när du tar på dem. Detta + att det finns fukt i fyllningen gör att sockre smälter. Det är min teori.

Anmäl
2007-08-30 00:43 #6 av: Heda

Har ingen fyllning i bullarna, bara det vanliga kanel smör mm.

Så ni har inte samma problem?ni kan ha bullar i vanliga plast påsar i flera dagar utan att sockret försvinner? 

Anmäl
2007-08-30 01:46 #7 av: MaMaMade

Måste gå o kika på bullarna jag bakade igår...

...sockret är fuktigt men jag kan inte säga om det har smält särskilt mkt. Mkt har ramlat av bullarna o ligger på botten av påsen, brukar inte ha på så mkt socker heller. Vet att jag var lite otålig o la ner dem lite varma då vi fick främmande mitt uppe i baket.

I vanliga fall fryser jag ner allt på en ggn.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.