Annons:
Etiketterförrättersmårättertillbehör
Läst 2559 ggr
LinneaK
8/27/07, 9:35 PM

Marinerade champinjoner

På lördag gifter vi oss och lagar buffén själva. En av rätterna ska vara marinerade champinjoner, men nu insåg jag att vi inte har något recept på det. Är det någon som har ett bra recept att dela med sig av?

Annons:
kryddburken
8/27/07, 10:03 PM
#1

Låter gott! det är enkelt att marinera champinjoner. Fyll en skål med tunt skivade champinjoner, färska eller konserverade, jag tycker det blir godast med dom konserverade, de färska blir för mosiga.

Häll på olivolja (3 delar), några pressade vitlöksklyftor, färska hackade örter som basilika, timjan, rosmarin, vad du föredrar & balsamicovinäger (1 del). Lite salt & grovmalen peppar & en liten gnutta socker! Rör runt & låt stå kallt nån timme före servering! Marinaden ska bara "dressa" champinjonerna så det behövs inga mängder!

springflowerlove
8/27/07, 11:33 PM
#2

Hej

Vad kul att du ska gifta digKyss Gör som receptet ovan med champinjonerna fast med färska, du behöver inte dela dem och då mosas de inte sönder. Lycka till du kan använda lite soja i också den kinesiska mushrom sojan

LinneaK
8/27/07, 11:40 PM
#3

Tack för tipsen! Vi har tänkt ta färska champinjoner. Funkar det att göra i ordning dom dagen innan tror ni?

Trilla
8/28/07, 1:41 AM
#4

#3 Spontant så känns väl inte det som så bra ide. Rätta mej om nån annan vet bättre.

eventkocken
8/28/07, 12:38 PM
#5

#3 #4 Är champinjonerna hela funkar det, men de "krymper" snabbt. Föredrar färska burkchampinjoner smakar ja, just det burk! Skrattande

Grattis Linnea så här i förskott. Hoppas att er dag blir alldeles, alldeles underbar.

MaMaMade
8/28/07, 1:08 PM
#6

Grattis lite i förväg Linnea! Må Er Stora Dag bli perfekt! Glad

Annons:
LinneaK
8/28/07, 2:49 PM
#7

Tack så mycket! Skrattande

Hum, kanske får be någon att fixa champinjonerna på lördag istället då.

jn84
8/28/07, 4:34 PM
#8

Men man kan väl fixa marinaden och tvätta champinjonerna innan så är det bara att röra ihop på bröllopsdagen. Då går det ju ganska fort ändå?

Grattis i förskott förresten! Skrattande

springflowerlove
8/29/07, 10:25 PM
#9

Hej

Av min erfarenhet så funkar det visst att göra detta iförväg i ett dygn. Men du ska marinera de hela och ta med fördel små champinjoner. Lycka till med ditt bröllop

Ixatrixa
8/30/07, 1:03 AM
#10

Marinad: Vitvinsvinäger, salt, olika sorters mald peppar, ljus sirap, italiensk salladskrydda, mängder av färska örter som till exempel bladpersilja och gräslök.

LinneaK
8/30/07, 10:44 AM
#11

Ska se om vi hittar små champinjoner, i så fall gör vi nog som #9 föreslår, annars blir det #8 variant.

 #10: intressant med sirap i marinaden, det har jag aldrig hört förut.

Tack så mycket för alla lyckönskningar, ni kan väl vara snälla och hålla tummarna för fint väder i Göteborg på lördag?

Upp till toppen
Annons: