För-& smårätter & tillbehör

Marinerade champinjoner

2007-08-27 21:35 #0 av: LinneaK

På lördag gifter vi oss och lagar buffén själva. En av rätterna ska vara marinerade champinjoner, men nu insåg jag att vi inte har något recept på det. Är det någon som har ett bra recept att dela med sig av?

Anmäl
2007-08-27 22:03 #1 av: kryddburken

Låter gott! det är enkelt att marinera champinjoner. Fyll en skål med tunt skivade champinjoner, färska eller konserverade, jag tycker det blir godast med dom konserverade, de färska blir för mosiga.

Häll på olivolja (3 delar), några pressade vitlöksklyftor, färska hackade örter som basilika, timjan, rosmarin, vad du föredrar & balsamicovinäger (1 del). Lite salt & grovmalen peppar & en liten gnutta socker! Rör runt & låt stå kallt nån timme före servering! Marinaden ska bara "dressa" champinjonerna så det behövs inga mängder!

Anmäl
2007-08-27 23:33 #2 av: springflowerlove

Hej

Vad kul att du ska gifta digKyss Gör som receptet ovan med champinjonerna fast med färska, du behöver inte dela dem och då mosas de inte sönder. Lycka till du kan använda lite soja i också den kinesiska mushrom sojan

Anmäl
2007-08-27 23:40 #3 av: LinneaK

Tack för tipsen! Vi har tänkt ta färska champinjoner. Funkar det att göra i ordning dom dagen innan tror ni?

Anmäl
2007-08-28 01:41 #4 av: Trilla

#3 Spontant så känns väl inte det som så bra ide. Rätta mej om nån annan vet bättre.

Anmäl
2007-08-28 12:38 #5 av: eventkocken

#3 #4 Är champinjonerna hela funkar det, men de "krymper" snabbt. Föredrar färska burkchampinjoner smakar ja, just det burk! Skrattande

Grattis Linnea så här i förskott. Hoppas att er dag blir alldeles, alldeles underbar.

Anmäl
2007-08-28 13:08 #6 av: MaMaMade

Grattis lite i förväg Linnea! Må Er Stora Dag bli perfekt! Glad

Anmäl
2007-08-28 14:49 #7 av: LinneaK

Tack så mycket! Skrattande

Hum, kanske får be någon att fixa champinjonerna på lördag istället då.

 

Anmäl
2007-08-28 16:34 #8 av: jn84

Men man kan väl fixa marinaden och tvätta champinjonerna innan så är det bara att röra ihop på bröllopsdagen. Då går det ju ganska fort ändå?

Grattis i förskott förresten! Skrattande

Anmäl
2007-08-29 22:25 #9 av: springflowerlove

Hej

Av min erfarenhet så funkar det visst att göra detta iförväg i ett dygn. Men du ska marinera de hela och ta med fördel små champinjoner. Lycka till med ditt bröllop

Anmäl
2007-08-30 01:03 #10 av: Ixatrixa

Marinad: Vitvinsvinäger, salt, olika sorters mald peppar, ljus sirap, italiensk salladskrydda, mängder av färska örter som till exempel bladpersilja och gräslök.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.