Tips på efterrätt till 3-rätters
Imorgon skall jag ha mitt ex på middag, jag råkade lova henne (bra vänner fortfarande) en trerätters en dag
Förrätten blir avocado, hackad rödlök, hackat kokt ägg, räkor och rom serverade i avocadoskalen.
Huvudrätten blir ett recept jag fått av en kompis som var med i viktväktarna, lax med vitlök på limebädd (se bifogat recept).
Nu är frågan: Vad skall jag ha till efterrätt?
Om det är någon som är vinkunnig får ni gärna tipsa på vin till ovanstående huvudrätt också. Vitt vin borde vara det naturliga valet med då både jag och tjejen förvisso dricker vitt så föredrar vi båda rött, kan det finnas rödvin som passar till lax med vitlök & lime, eller är det bättre att ta ett vitt? Tips på vita?
mvh /Martin
mvh Martin
Choklad. Chokladmousse, till och med. Mums. Och jag skulle nog faktiskt säga vitt till båda de rätterna, rött är ingen höjdare till lax tycker jag.
Glass och färsk frukt med lite choklad till
MVH Isnornin
Jag vet inte med vinet är ingen fan av vitt, skumpa är gott i och för sig, passar nog bra till förrätten. Men sen hade jag tagit rött. Vilken sort, är så dålig på namn sorry
MVH Isnornin
Det är bara till att fråga på systemet, dom är så kunniga så.
Jag kan dricka både rött och vitt till fisk, likaså till kött.
Låter som bra tips, chokladmousse kan det nog bli. Hittade ett recept som såg gott ut på din receptsamling Anne, och verkade skapligt lätt också
mvh Martin
fruktsallad med en varm sås på vit choklad och myntha. friskt å gott fast samtidgt sött..
Marnyman, ja, det är busenkelt och blir alltid jättegott.
Rosé då? Nedan kommer ett som jag skulle kunna tänka mig till fisk med lime (svartvinbärstoner går väldigt bra mot citrus).
Själv föredrar jag vitt först och främst för att jag älskar fisk och skaldjur och det blir så gott med vitt (helst en sauvignon blanc) till det. För det andra får Gubben migrän direkt efter ½ glas rött (alla sorter i stort sett) och jag blir heltäppt i näsan, så vad gör man.
Några länkar borttagna då de inte fungerar längre/Loucar
#8 Tack för tipset på viner, Caliu lät intressant!
#6 Lät ju gott, hur gör man den där såsen? Smälter choklad och blandar med mynta, kan det vara så enkelt?
mvh Martin
Jag gör som så att jag kokar upp cirka 2 deciliter grädde (mellan går bra) och låter chokladen smälta ner, rör slätt. Sedan blandar jag i limezest eller hackad mynta i detta fallet då och serverar.
Limevarianten är bara så god till färska jordgubbar, hela min familj kan äta ihjäl sig på det om det fanns i obegränsad mängd!
Jag skulle ha gjort en citron- och limepaj, gärna med lite färska bär till, mums.
Vanilj pannacotta med Sauce Melba, fast man gör den lite tjockare än den ska vara, kalas gott.
Mvh: Andréas "Bubben" Sandberg | 021media.se - Västerås hetaste nyhetsbilder | En blogg om min vardag, med psykisk ohälsa - Bubben´s | Forza Grönvitt 100% kärlek
Jag tycker "Gino" (tror det stavas så) är underbart. Lätt och supergott.
Man gratinerar frukttärningar i ugnen med riven vit choklad på. Serveras med glass.
Oftast använder jag kiwi, banan, jorgubbar och vindruvor.
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Tackar för tipset om Caliu, Rosevinet till laxen. Det var mycket gott!
Tack också för tips om såsen på vit choklad (var första men inte sista gången den kom till användning, jag lovar!).
Middagskvällen mycket lyckad!
mvh /Martin
mvh Martin
Härligt att höra Martin!