Skrabbelucker
Här kommer ett recept på skrabbelucker. Dessa är jättegoda och påminner mycket om friterade munkar om de serveras nystekta till kaffet eller teet. Skrabbelucker är också så lätta att göra om man får oväntat besök eftersom de innehåller så vanliga ingredienser som man vanligtvis har hemma. Ni måste bara prova!
SKRABBELUCKER cirka 12 stycken
- 1 ägg
- 1 deciliter socker
- 3 deciliter mjöl
- 1½ tesked bakpulver
- 1 tesked vaniljsocker
- ¾ deciliter mjölk
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda detta med äggsmeten och mjölken. Blir en ganska tjock smet.
Smält smör i stekpannan på medelvärme och klicka ut smeten (cirka en matsked) i pannan. Vänd efter nån minut. Stek inte för länge, de ska gärna vara lite kletiga inuti. Doppa skrabbeluckerna direkt i socker blandat med kanel. Ätes nystekta!
Mums!
Åh, det låter kul. Skall testas. Tack för receptet!
Mums! Sånna gjorde alltid min mamma till oss när vi var små, serverades med sylt och grädde. Fast vi kallar dom krabbelurer.
Ja, de har flera olika namn. Kan även kallas Snoobelurer.
Kärt barn ni vet!
Hum - min pappa måste haft sämre fantasi - han kallade dem hastbullar.
Ja, då låter ju skrabbelucker eller krabbelurer roligare. Och bullar vet jag inte om jag vill kalla dem. Hastbullar är något helt annat för mej. Dem gör man i ugn.
#5 Pappa använde helt enkelt det namnet som fanns i den tidning han klippte receptet ur. Jag var tvungen att kolla (har urklippet inklistrat i min receptbok lustigt nog). Därför blev det väl inget sånt kul namn som skrubbelucker,
Hastbullar kallade tidningen det för eftersom man kunde göra dem i princip efter det att gästerna kommit. Och att de då fungerade som en ersättning för vanliga bullar.
Krabbelurer kallar jag dem, eller tomteplättar.
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
jag tror jag kallat dom både skrabbelucker och krabbelurer.
men gud vad gott! Det är så längesen jag åt sånna! Sjutton att jag inte har nån mjölk hemma!
Mamma gjorde jämt hastbullar när jag var liten. Måste se om jag kan hitta receptet, kanske det finns i min gamla "Vår kokbok" den hade mamma också. De gräddades i ugn o blev lite som mandekubb i konsistensen. Varma direkt från plåten med kall mjölk /O´boy till *mums*!
Hastbullar är också jättegoda. Jag brukar ha russin och syltade apelsinskal i mina.
Sånna är SÅ goda brukar doppa dom i socker
Åh! Krabbelurer gjorde min far när jag var mindre, de ska jag tusan ge mig på någon dag!
Liss - Moderator @ Bodyart.iFokus ☆
Krabbelurer funkar även utmärkt att göra i spritkök, bara att förbereda smeten hemma och ha med
Krabbelurer o Skrabbelucker verkar godis!
Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge." /Pearl Buck ♥· Medarbetare på Healing
#0 Oh! Fritterade munkar, mums! Ska se om jag kan modifiera receptet att bli gluten o sockerfritt men ändå mums
#17 - jag ser fram emot resultatet av din modifiering, Grodan! Gluten är ok för mig, men socker vill jag inte ha, Stevia lär inte fungera, men kanske fungerar sukrin istället för socker
Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge." /Pearl Buck ♥· Medarbetare på Healing
#18 Stevia är ok, men det färgar av med sin speciella smak. Jag kör med honung för det mesta, men ibland hittar jag roliga saker att söta med. Xylitol skulle jag vilja kunna hitta i en vanlig butik.
Det finns stevia utan 'bismaken' - men det blir ju inte riktigt samma sak om man ska vispa smeten lite fluffig tror jag, då tror jag sukrinet är bättre!
Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge." /Pearl Buck ♥· Medarbetare på Healing
Dessa måste jag testa! Fast i veganvariant såklart!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade