Matbröd, smörgåstårtor & kaffebröd

Skrabbelucker

2007-10-18 00:35 #0 av: Liljekatten

Här kommer ett recept på skrabbelucker. Dessa är jättegoda och påminner mycket om friterade munkar om de serveras nystekta till kaffet eller teet. Skrabbelucker är också så lätta att göra om man får oväntat besök eftersom de innehåller så vanliga ingredienser som man vanligtvis har hemma. Ni måste bara prova!

 

SKRABBELUCKER cirka 12 stycken

  • 1  ägg
  • 1 deciliter  socker
  • 3 deciliter  mjöl
  • 1½ tesked  bakpulver
  • 1 tesked  vaniljsocker
  • ¾ deciliter  mjölk

 

Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda detta med äggsmeten och mjölken. Blir en ganska tjock smet.

Smält smör i stekpannan på medelvärme och klicka ut smeten (cirka en matsked) i pannan. Vänd efter nån minut. Stek inte för länge, de ska gärna vara lite kletiga inuti. Doppa skrabbeluckerna direkt i socker blandat med kanel. Ätes nystekta!

krabbelurer

Mums!

Anmäl
2007-10-18 00:55 #1 av: MaMaMade

Åh, det låter kul. Skall testas. Tack för receptet!

Anmäl
2007-10-18 01:02 #2 av: TacoBelle

Mums! Sånna gjorde alltid min mamma till oss när vi var små, serverades med sylt och grädde. Fast vi kallar dom krabbelurer. Skrattande

Anmäl
2007-10-18 01:34 #3 av: Liljekatten

Ja, de har flera olika namn. Kan även kallas Snoobelurer.

Kärt barn ni vet!

Anmäl
2007-10-18 10:15 #4 av: [Asta]

Hum - min pappa måste haft sämre fantasi - han kallade dem hastbullar.

Anmäl
2007-10-18 12:56 #5 av: Liljekatten

Skrattande Ja, då låter ju skrabbelucker eller krabbelurer roligare. Och bullar vet jag inte om jag vill kalla dem. Hastbullar är något helt annat för mej. Dem gör man i ugn.

Anmäl
2007-10-18 13:20 #6 av: [Asta]

#5 Pappa använde helt enkelt det namnet som fanns i den tidning han klippte receptet ur. Jag var tvungen att kolla (har urklippet inklistrat i min receptbok lustigt nog). Därför blev det väl inget sånt kul namn som skrubbelucker,

Hastbullar kallade tidningen det för eftersom man kunde göra dem i princip efter det att gästerna kommit. Och att de då fungerade som en ersättning för vanliga bullar.

Anmäl
2007-10-18 18:28 #7 av: Maria

Krabbelurer kallar jag dem, eller tomteplättar.

/Maria

 

Anmäl
2007-10-18 19:24 #8 av: bubbelbubbel

jag tror jag kallat dom både skrabbelucker och krabbelurer.

men gud vad gott! Det är så längesen jag åt sånna! Sjutton att jag inte har nån mjölk hemma!

Anmäl
2007-10-18 20:14 #9 av: MaMaMade

Mamma gjorde jämt hastbullar när jag var liten. Måste se om jag kan hitta receptet, kanske det finns i min gamla "Vår kokbok" den hade mamma också. De gräddades i ugn o blev lite som mandekubb i konsistensen. Varma direkt från plåten med kall mjölk /O´boy till *mums*!

Anmäl
2007-10-18 21:00 #10 av: Liljekatten

Hastbullar är också jättegoda. Jag brukar ha russin och syltade apelsinskal i mina.

Anmäl
2008-07-18 17:06 #11 av: MysanMinGodis

Sånna är SÅ goda Skrattande brukar doppa dom i socker Tungan ute

Anmäl
2008-07-19 01:19 #12 av: Liss

Åh! Krabbelurer gjorde min far när jag var mindre, de ska jag tusan ge mig på någon dag!

Anmäl
2008-07-19 11:37 #13 av: chinerunner

Blev ju tvungen att göra hastbullar igår så som ni frestas.

Mina gjorde jag i en sån muffinsplåt eller vad dom nu kan heta.

Det är mandelflan på.

 

Min farmor som jag en gång hade, brukade baka platta hastbullar av utklickad smet på bakpapper. Dom var jättegoda med kall mjölk.

Anmäl
2008-07-19 11:42 #14 av: chinerunner

Farmor är död men farfar den sega gubben, han är 92 år och lever ännu.

Bilden är från 1979 gissar jag. Dom sitter på trappen i sin stuga i Kalix skärgård.

Anmäl
2008-07-20 16:23 #15 av: Mandysan

Krabbelurer funkar även utmärkt att göra i spritkök, bara att förbereda smeten hemma och ha med Glad

Anmäl
2012-10-12 12:08 #16 av: Andina

Krabbelurer o Skrabbelucker verkar godis! Tungan ute

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2012-10-12 13:10 #17 av: Grodan

#0 Oh! Fritterade munkar, mums! Ska se om jag kan modifiera receptet att bli gluten o sockerfritt men ändå mums

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2012-10-12 15:10 #18 av: Andina

#17 - jag ser fram emot resultatet av din modifiering, Grodan! Gluten är ok för mig, men socker vill jag inte ha, Stevia lär inte fungera, men kanske fungerar sukrin istället för socker

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2012-10-12 15:35 #19 av: Grodan

#18 Stevia är ok, men det färgar av med sin speciella smak. Jag kör med honung för det mesta, men ibland hittar jag roliga saker att söta med. Xylitol skulle jag vilja kunna hitta i en vanlig butik.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2012-10-12 15:52 #20 av: Andina

Det finns stevia utan 'bismaken' - men det blir ju inte riktigt samma sak om man ska vispa smeten lite fluffig tror jag, då tror jag sukrinet är bättre!

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2012-10-12 22:09 #21 av: fridaas

Krabbelurer gjorde vi på hemkunskapen i 5an, då var de goda iallafall! Har funderat länge på att leta upp receptet men det behövs ju inte längre Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.