Julkakor- mördegslöv med kanel
Smältande goda kanelkakor - kanske nåt att ha på julens gottebord?
Till ca 70 kakor;
3 1/2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1/2 dl socker
1 äggula
200 g rumsvarmt margarin eller smör
1 msk kallt vatten
1 ägg till pensling
Strösocker och kanel
Hacka ihop mjöl, socker, äggula och margarinet och hacka samman med en kniv. Häll i vattnet och arbeta samman till en deg. Låt vila i 30 min i kylskåpet.
Kavla degen 2-3 mm tjock. Ta ut kakor med mått - löv eller stjärnor är fint - och placera på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö på kanel och strösocker.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 min. Låt svalna på plåten.
Lägg i fin ask, stoppa i frysen och försök att inte äta upp dem innan jul… :)
Ummm låter gott:) de ska jag baka! Men varför frysen…? Klarar inte mördegskakor ett tag i skafferiet???
MVH Isnornin
Mördegskakor innehåller så mycket smör, som härsknar lätt, att det är bättre att ha dem i frysen. Över huvud taget tycker jag att småkakor blir bra i frysen, men att de blir trista och torra efter bara några dagar framme.
De ska absolut prova att baka till jul! Tack för receptet Pernilla!
#2 ja ok tack!
MVH Isnornin
låter gott, ska testa det oxå.
tass
sessan1