Annons:
Etikettermatbrödsmörgåstårtorkaffebröd
Läst 3816 ggr
Pernilla
2007-11-15 14:31

Julkakor- mördegslöv med kanel

Smältande goda kanelkakor - kanske nåt att ha på julens gottebord? 

Till ca 70 kakor;

3 1/2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1/2 dl socker
1 äggula
200 g rumsvarmt margarin eller smör
1 msk kallt vatten

1 ägg till pensling
Strösocker och kanel

Hacka ihop mjöl, socker, äggula och margarinet och hacka samman med en kniv. Häll i vattnet och arbeta samman till en deg. Låt vila i 30 min i kylskåpet.

Kavla degen 2-3 mm tjock. Ta ut kakor med mått - löv eller stjärnor är fint - och placera på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö på kanel och strösocker.

Grädda kakorna mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 min. Låt svalna på plåten.

Lägg i fin ask, stoppa i frysen och försök att inte äta upp dem innan jul… :)

Annons:
isnornin
2007-11-16 08:26
#1

Ummm låter gott:) de ska jag baka! Men varför frysen…? Klarar inte mördegskakor ett tag i skafferiet???

MVH Isnornin

Anne
2007-11-16 08:54
#2

Mördegskakor innehåller så mycket smör, som härsknar lätt, att det är bättre att ha dem i frysen. Över huvud taget tycker jag att småkakor blir bra i frysen, men att de blir trista och torra efter bara några dagar framme.

MaMaMade
2007-11-16 09:55
#3

De ska absolut prova att baka till jul! Tack för receptet Pernilla!

isnornin
2007-11-16 10:25
#4

#2 ja ok tack!

MVH Isnornin

Sessan1
2007-11-19 02:44
#5

låter gott, ska testa det oxå.

tass

sessan1

Upp till toppen
Annons: