Matprat

Överbliven linsgryta?

2007-10-15 10:09 #0 av: MaMaMade

Kokade röda linser efter anvisning på paket för 4 personer (vi är 5) o fick säkert 3-4 liter gryta, lite för mycket särskilt då ungarna var lite avståndstagande mot "geggan". Glad

Jag har slängt in resterna i frysen o undrar nu vad jag ska ta mig till m dem? Man borde väl kunna stoppa ner lite i matbrödsbak? Ska jag satsa på ljusare el mörkare bröd? (Det är gul lök + vitlök o grytan.)

Hur kokar man linser bäst utan att de går sönder? Vår spis är hopplös att sjuda på stekgrytan i ugnen kanske går bättre. Det är så tråkigt att äta linsmos.

Anmäl
2007-10-15 10:24 #1 av: chinerunner

Röda linser är just sådana att dom löses upp. Man använder dom för att reda gryträtter. Om du kokar gröna (som ris) så får du en fast sort att tugga på.

Anmäl
2007-10-15 10:32 #2 av: clivia

det går säkert alldeles lysande att använda till brödbak, särskilt till sånt bröd som ska ätas till mat eftersom det kanske får lite extra smak av löken. Jag har bakat bröd många gånger med mixade kidneybönor i degspadet. Bara mixa och späd med vatten till önskad mängd, sen bakar du som vanligt. Foccaccia kanske skulle bli gott att baka på sånt spad?

Eller späd grytan till soppa, koka upp och blanda ned färska tomater och bladspenat.

Anmäl
2007-10-16 13:38 #3 av: MaMaMade

#1

OK, tack! Har bara använt gröna förut så jag blev lite förvånad över resultatet. Glad

 

#2

Måste baka matbröd så det passar ju bra. Tack Clivia!

Anmäl
2007-10-16 16:45 #4 av: solskensbarn

Antingen gör man matbröd eller så mixar man grytan och gör matvåfflor, det brukar jag göra på en hel del "dagen efter" grejer!

Anmäl
2007-10-16 17:11 #5 av: isnornin

Du kan bjuda mig på lunchFlört jag älskar linser!

MVH Isnornin

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.