Behöver lite hjälp
Jag ska på forumträff på söndag. Vill gärna ta med mig något ätbart.
Vad ska jag baka/laga? Jag ska iallfall ta med glöög, mandel och russin. Så ge mig tips och ideer.
Kan säga att jag ska åka buss och tåg. Så inget allt för kladdigt.
till glögg ska det ju vara pepparkakor. Men du kanske vill göra något mer avancerat?
// Lina - Värd på Bichon Kolla gärna in min blogg:
http://linaalgotsigge.blogg.se
Jo, tänkte det. Eftersom vi ska till henne o då ska vi baka pepparkakor.
Köp lite god ost att ha till pepparkakorna. Jag brukar ha någon typ av sk. grönmögelost. Just nu har jag tappat namnet på den jag brukar ha. Men jag köper den över disk i min icabutik.
Var rädda om varandra
Rouqefort är bara *sååå* god på pepparkakorna…
Annars föredrar jag faktiskt en ngt mindre söt kaka till glöggen…det blir så sött ändå. Judebröd är alltid en hit, passar till allt. Se:
Jag gör rullar o lägger i kylskåp, skär dem sedan tunnt…ca 5 mm, penslar m ägg o strör mald kanel o pärlsocker över.
El kanske Pernillas kanellöv, se äldre inlägg här på listan. (Kan inte länka.)
Grönmögel? =) Jag rekommenderar Blåmögelost…är den grön har den nog stått för länge i kylskåpet! =)
#5 ;)
Jag gillar svart danbo (stavn?)
Fast den luktar starkt och är stark i smak, men ack så god :)
Tack för alla tips!
Hittade en rulltårta med saffran samt kesella vanilj i som jag ska göra
Åh, recept? :)
Helena
Saffransrulltårta
Ingredienser
15-20 skivor
4 ägg
2 dl socker
1 påse saffran, 0,5 g
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
500 g Kesella vanilj
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna 30 x 40 cm. Vispa ägg, socker och saffran poröst. Blanda potatismjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten. Bred ut smeten i långpannan, grädda genast mitt i ugnen 5 - 7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Låt kallna. Bred Kesella vanilj över den kalla kakan och rulla ihop. Tips! Skivorna blir finare om man fryser rulltårtan och sedan skivar den halvtinad.