Annons:
Etikettermenyermatsedlarmiddagstips
Läst 1869 ggr
BlackMoon
2007-11-29 16:38

Behöver lite hjälp

Jag ska på forumträff på söndag. Vill gärna ta med mig något ätbart.
Vad ska jag baka/laga? Jag ska iallfall ta med glöög, mandel och russin. Så ge mig tips och ideer.

Kan säga att jag ska åka buss och tåg. Så inget allt för kladdigt.

Annons:
LinaK
2007-11-29 18:10
#1

till glögg ska det ju vara pepparkakor. Men du kanske vill göra något mer avancerat?

// Lina - VärdBichon Kolla gärna in min blogg:
http://linaalgotsigge.blogg.se

BlackMoon
2007-11-29 19:18
#2

Jo, tänkte det. Eftersom vi ska till henne o då ska vi baka pepparkakor.

signemo
2007-11-29 22:12
#3

Köp lite god ost att ha till pepparkakorna. Jag brukar ha någon typ av sk. grönmögelost. Just nu har jag tappat namnet på den jag brukar ha. Men jag köper den över disk i min icabutik.

Var rädda om varandra

MaMaMade
2007-11-30 11:15
#4

Rouqefort är bara *sååå* god på pepparkakorna…

Annars föredrar jag faktiskt en ngt mindre söt kaka till glöggen…det blir så sött ändå. Judebröd är alltid en hit, passar till allt. Se:

http://www.coop.se/includefiles/MODULER/CCMS/show_page.asp?iMappeID=180&sSideNavn=Recept+kort&iOpskrift=34340

Jag gör rullar o lägger i kylskåp, skär dem sedan tunnt…ca 5 mm, penslar m ägg o strör mald kanel o pärlsocker över.

El kanske Pernillas kanellöv, se äldre inlägg här på listan. (Kan inte länka.)

eventkocken
2007-11-30 23:00
#5

Grönmögel? =) Jag rekommenderar Blåmögelost…är den grön har den nog stått för länge i kylskåpet! =)

Honestyisdead
2007-11-30 23:53
#6

#5 ;)

Jag gillar svart danbo (stavn?)
Fast den luktar starkt och är stark i smak, men ack så god :)

Annons:
BlackMoon
2007-12-01 09:42
#7

Tack för alla tips!

Hittade en rulltårta med saffran samt kesella vanilj i som jag ska göra

paronskrutten
2007-12-01 21:35
#8

Åh, recept? :)

Helena

BlackMoon
2007-12-02 00:39
#9

Saffransrulltårta

Ingredienser

15-20 skivor

4 ägg
2 dl socker
1 påse saffran, 0,5 g
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:
500 g Kesella vanilj

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna 30 x 40 cm. Vispa ägg, socker och saffran poröst. Blanda potatismjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten. Bred ut smeten i långpannan, grädda genast mitt i ugnen 5 - 7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Låt kallna. Bred Kesella vanilj över den kalla kakan och rulla ihop. Tips! Skivorna blir finare om man fryser rulltårtan och sedan skivar den halvtinad.

Upp till toppen
Annons: