Nöt, vilt & gris

"Sämsta" nötbiten?

2007-10-19 14:55 #0 av: rumpino

Vilken är den 'sämsta' biten på en kossa? Ska göra ett riktigt långkok och jag vill gärna ha lite kött kvar när det är klart Glad

Högrev och bog brukar vara billigt eller ytterlår kanske? Lägg och bringa, nån med kunskap i detta?

 

Anmäl
2007-10-19 15:41 #1 av: Anne

Jag gillar högrev i långkok, det blir så härligt trådigt. Oxsvans är ju en bra idé också, eller lägg.

Anmäl
2007-10-19 16:24 #2 av: AktieTrader

Bringa eller högrev brukar vi använda när vi gör chilli, den puttrar i 3 timmar och blir helt underbart.

Anmäl
2007-10-19 18:04 #3 av: Hera

Högrev använder vi med till långkok.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2007-10-19 18:53 #4 av: rumpino

Det verkar bli högrev  Glad

Har läst boken 'hett' av Bill Buford, han har ett recept där man har enbart kött, vin, vitlök, salt och peppar. lägger det i gryta i ugnen i 8 timmar på låg värme. serveras med lite bröd och samma vin som den kokats i.

#2 Har du lagt receptet på chilin här?

Anmäl
2007-10-20 02:28 #5 av: eventkocken

Långkok rockar Glad

Anmäl
2007-10-20 16:55 #6 av: Maria

Älskar långkok och högrev förstås

/Maria

 

Anmäl
2007-10-21 23:51 #7 av: AktieTrader

North Texas Red Ta det försiktigt med Tequilan Flört

Vi brukar laga den en gång var höst. Sist hade lagade vi på 7 kilo kött   Glad

Nästa år är det 20 år sedan Expressen publicerade receptet. Det är den mest efterfrågade artikeln från Expressen någonsin.
Jag har det i orginal Glad

Anmäl
2007-10-22 00:27 #8 av: chinerunner

Sämsta biten är det inte, men gott till långkok.

Jag gillar märgpipa

 

Jag skär köttet i jämna kuber.

Jag hettar upp olivolja i min sitram tryckkokare.

Jag bryner bitarna på alla sidor.

Sedan kokar jag dom i kort spad med buljong.

Oftast reder jag kokspadet till sås efteråt.

Detta blir så olagligt gott. 

Anmäl
2007-10-22 22:05 #9 av: preusvarg

Instämmer med chinerunner. smaskens. Speciellt med en redning med massa grädde och kanske rent av lite svamp i såsen. med en perfekt kokt mjölig potatis som man kan mosa upp såsen i, mums!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.