Kycklingfärslimpa
Sitter just och knaprar på några knäckemackor med kycklingfärslimpa på.
Har ni inte provat att använda kycklinfärs så kan jag varmt rekomendera detta.
Häll cirka 4 deciliter mjölk i en bunke.
2 deciliter ströbröd
2 tesked salt
1 halv tesked vitpeppar
1 riven lök
3 hackade vitlöksklyftor
Några nypor Italiensk salladskrydda
Låt detta stå och dra en stund och blanda sedan i:
cirka 800 gram kycklingfärs
1 ägg
Smöra en form och lägg i smeten som du formar som en limpa strö lite ströbröd över limpan
Grädda limpan tills den är gyllebrun och fin i 200 grader.
Serveras med hemlagat mos och en riktigt smakrik grönpepparsås
Låter gott
Det låter verkligen jättegott!
Jag har aldrig använt kycklingfärs till något, men jag tror jag ska börja med det.
Kanske kan lura sambon så jag får äta mer kyckling, utan att han märker det *fniss*
Låter gott, ska testas hm hur gör man grönpepparsås? och hur länge i ugnen 30 minuter? 45? Kyckling vill man ju inte gärna ha rosa.
#3 Jag brukar göra en enkel gräddsås som jag smaksätter med mycket nymald grönpeppar
Skulle tippa på 35-40 minuter i ugnen beror lite på om du ställer in den i kall eller varm ugn.
Ett hett tips är att tillaga den dagen innan och sedan äta den dagen därpå då det oftast har hunnit bli bättre smak på den då. Potatisgratäng är ju också en sådan sak som ofta mår bättre av att serveras efter den ha fått stå och mumma till sig lite ett dygn.
Man kan servera den rustikt med spritsad Pomme duchess det vill säga potatismos med några äggulor i.
Spritsa en fyrkant i en smord form och skär skivor av limpan och lägg dessa i mitten gratinera.
En god sallad och såsen till blir fantastiskt