Saffransskorpor
Här är ett recept jag vill dela med mej av. Jag blev bjuden på dem igår och de är jättegoda!
100 g Smör el marg.
2 pkt Saffran
2 Ägg
1,5 dl Socker
5 dl Vetemjöl
1,5 tsk Bakpulver
1,5 dl Hackade sötmandlar
Ugn 200C
Smält smöret, rör samman smör (el marg), saffran och den hackade mandeln. Blanda i ägg, socker, mjöl och bakpulver. Rulla ut degen i 3 långa längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, grädda längderna i 200 grader i mitten av ugnen i 10-15 min. Ta ut plåten och dela längderna i sneda bitar. Rosta dem i 175 grader i ca 10-15 minter till de får färg. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar till de svalnat. Då blir de extra knapriga.
Tack för receptet! Ska testas!
Hehe…har också gjort de där. Såg dem på Leilas mat. De var så goda att jag var tvungen att ge bort dem, annars hade jag ätit upp alla samma kväll!