Räkor - Vilka?
Vilka frysta räkor tycker du är godast?
Bor i Göteborg och har alltid tillgång till färska räkor…Skulle jag någon gång köpa frysta så köper jag fiskaffärens egna frysta. Alltså inget särskilt märke.
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Oj vad lyxigt
Tigerräkor.
Om jag ska göra skagenröra fungerar vilka räkor som helst utom de minsta.
Susanne
Susanne
Inget är omöjligt, vissa saker tar bara lite längre tid.
Dessa stora Scampi/tigerräkor ska man undvika enligt alla konsumentundersökningar på grund av utfiskning och misserabla förhållande hos dessa som "tvingas" fiska.
Jag tror att jag såg hos ICA en sort som var märkt enligt rättvisehandelns krav.
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
#4 Dessutom så tar de väl bort mangroveskogar för att göra plats för odling av tigerräkor? (Enligt wikipedia så har räkodling bidragit med cirka 1/4 av förstörelsen)
Mangrove skogen skyddar strandzonen från erosion, ett skydd som särskilt behövs vid orkaner och tsunamins.
# absolut. Jag är jätteskeptisk till att köpa dessa räkor. Men visst är de goda…
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Jag tycker inte om tiger-räkor! Blä! Färska räkor är ju godast, men finns aldrig i min närbutik.
Tigerräkor är ingen höjdare för mig heller.
Förstår inte varför man inte kan köpa vanliga västkusträkor råa någonstans, eller kan man det? Vore ju perfekt för matlagning. De redan färdigkokta har ju en tendens att bli för torra innan man hunnit säga "västkustskt".
De råa räkorna är väldigt känsliga, det är svårt att hantera dem så att de når fram till kunderna i bra skick…
Köper färska norska ishavsräkor från en fiskhandlare som kommer med jämna mellanrum. Köper en 2 kilos hink och delar upp i mindre burkar och fryser in med saltlagen. De är så möra och salta och goda! Hmm, helgsnask.
Det är precis vad jag söker i räkor mörhet och sälta
Du ser…du *måste* komma o hälsa på! Räkor på fredagen o surströmming på lördagen…
Mmm, jag måste nog de
Räkor och surströmming! Jag måste ha dött ch hamnat i himmelriket! Får man komma med?
Köper helst färska eller alternativt rökta räkor! Mycket gott i lagom mängd dock! Annars har vi här i Borås city sparköp som säljer fina styckfrysta räkor som man tar själv i lösvikt, mycket prisvärda!
Här på ostkusten är det skitdyrt med räkor särskilt de där styckfrysta färska finns men det är så dyrt så det är helt sjukt!
Behöver du en medmänniska att prata med? Känner du dig ensam?
Titta in här medmanniska.net och se om det är något för dig.
#16 Men gott… *får något drömskt i blicken*
mvh Martin
Är på västkusten (Gullholmen) någon vecka varje sommar och då frossas det i färska räkor och havskräftor som aldrig förr
*** Kärleken övervinner allt ***
Åh havskräftor är så gott!
Ja, men så vansinnigt gott Men på semestern är det okej att äta räkor, havskräftor och dricka vitt vin varje dag
*** Kärleken övervinner allt ***
Precis