Mjölmat, gryn & ris

Pastarecept

2008-02-20 22:02 #0 av: [Crazyonthis]

Någon/några som bra, billiga och snabba pastarecept på lager? Jag älskar pasta, men känner att jag behöver få lite ny inspiration!
Anmäl
2008-02-20 22:23 #1 av: Beba

1 hel fläskfile, 2 deciliter köttbuljong, 1-2 teskedar dijonsenap, 4 deciliter creme fraiche(den kokbara), 1 deciliter gräslök, 1 deciliter dill, 1 deciliter persilja. Stek filén. Blanda alla ingrendienser. Häll sedan på den stekta filén. Severa med bandspagetti och sallad.

Anmäl
2008-02-20 23:29 #2 av: Liss

Köp sån pasta med ostfyllning och kelda ostsås. Koka upp broccoli och blomkål, och koka även upp pastan. Häll allt i en ungssäker form och häll över ostsåsen, riv över valfri ost och in i ungen tills de ser lite brunt ut.

MUMS!

Anmäl
2008-02-20 23:39 #3 av: Hera

Kassler, eller rökt skinka i små tärningar, sockerärtor delade i bitar, matlagningsgrädde, curry och ketchup Glad

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2008-02-21 01:02 #4 av: Liss

#3 De måste jag testa!Glad

Anmäl
2008-02-21 10:50 #5 av: drutten53

Ett tips på baconsås skär bacon i 1 centimeter stora bitar, fräs upp dem, ta en kastrull häll i 3-5 deciliter vispgrädde, blanda i vitlökscremebonjour. Koka pasta till kan även bytas mot kycklingbitar i såsen en favorit här bland barnen.

Anmäl
2008-02-21 11:21 #6 av: Hera

#4 Det är en nybliven favorit Glad Skitgott GladMassa curry och ketchup

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2008-02-21 14:44 #7 av: Kokoskorven

Hm, en snabb och nyttig variant är: lika delar fryst grönkål och hackad spenat som man tinar och värmer i en kastrull. Rör ned några matskedar riven ost, gärna mager. Glad Supergott! Vill man inte ha den vegetarisk kan man ha i lite strimlad rökt skinka eller räkor.

Anmäl
2008-02-22 16:58 #8 av: solskensbarn

Stek lök och svamp, blandas i kokad avrunnen pasta och rör om med creme fraiche, salt, peppar, lite ajvar relish och parmesan.

Anmäl
2008-02-25 01:31 #9 av: AndreasS

Pasta Carabonara - Snabbt och enkelt.

Strimla bacon, fin hacka gul lök, fräs detta med grovmalen svartpeppar, slå på grädde och voila klart. Servera med pasta kokt al dente och riven parmensan och rå äggula.

Anmäl
2008-02-25 11:22 #10 av: Hera

#9 Fast grädde ingår väl inte i en riktig pasta carbonara. Då ska det bara vara pasta, bacon, salt och peppar och äggula har jag fått lära mig.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2008-02-25 11:35 #11 av: Anne

Hera - inte ens bacon, rökt sidfläsk ska det väl egentligen vara då om man är renlärig Glad Men i sverige är det nog faktiskt vanligare med grädde i.

Anmäl
2008-02-25 13:59 #12 av: Hera

Jag gör i alla fall utan, blir godare då tycker jag Glad

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2008-02-25 15:58 #13 av: AndreasS

#10 Vad jag fått lära mig på restaurangskolan och under mina 13 år som kock så har grädde används.

#11 jo rökt sidfläsk är det italienska riktiga sättet.

Anmäl
2008-02-25 15:59 #14 av: Hera

#13 Det var just på restaurangskolan som jag fick lära mig att det inte ska användas grädde till de Flört

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2008-02-25 17:51 #15 av: Kokoskorven

nej, nej nej ingen grädde!

I Italien ska det inte vara så mycket "sås" i Carbonaran.

Här i Sverige blir det mer som pasta Alfredo med all grädde. 

Men, det är väl som med allt annat, en smaksak Glad

Anmäl
2008-02-25 19:13 #16 av: AndreasS

#14 Jag tror det varierar från skola till skola. Alla år jag jobbat så har jag gjort med grädde alternativt gräddmjölk. Men det är säkert försvenskat som många pastasåser är. Har dock aldrig fått några klagomål eller kommentarer när jag använt grädde i Carbonaran.

Anmäl
2008-02-25 19:18 #17 av: Hera

#16 Orginalreceptet på Carbonara innehåller inte grädde, därför tycker jag inte det är äkta carbonara om det innehåller grädde Glad Men beställer man det i Sverige på restaurang får man oftast med grädde. Lite tråkigt enligt mig då det är mycket godare med bara äggulor Glad

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2008-02-25 19:32 #18 av: Anne

Fast en Alfredo får inte heller innehålla grädde. Smör och parmesan, that's it. Om man nu ska vara renlärig, alltså. Men ärligt talat är det ju så att alla har sina favoritrecept - inte alla italienare följer heller traditionen utan skapar sina egna varianter.

Anmäl
2008-02-25 22:37 #19 av: AndreasS

#18 Håller med, har arbetat åt en italienare för 1 år sen och han ville glädjeligen ha grädde i sin Carabonara. Så även italienare gör som dom själva vill ha det precis som vi svenskar. Och vi i Sverige vill ha sås till det mesta.

Anmäl
2008-02-25 22:42 #20 av: Hera

Men är det inte fel att kalla en rätt för carbonara, när det inte är som orginal receptet, egentligen?

Kan jag ta ett recept, göra om det men behålla namnet?

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2008-02-25 22:45 #21 av: chinerunner

Du kan göra hur du vill fröken Hera Cool

Anmäl
2008-02-26 00:06 #22 av: Hera

Glad

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2008-02-27 00:32 #23 av: paronskrutten

Tomatsås!

Fräs vitlök och lök i olja, och lite smör tills det är mjukt. Häll på krossade tomater, låt koka ihop, krydda med svartpeppar, sen vad du vill, typ salladskrydda, chili, (salt), (vin), oregano, basilika. Eventuellt socker, då tomaterna kan vara lite beska.

Koka pasta, servera med såsen över.

Anmäl
2008-02-28 10:22 #24 av: [Asta]

Jag vill inte ge mig in på vad som är rätt eller inte, för det har jag ingen aning om, men när vi var i Rom  och jag beställde Carbonara då var där grädde i. Jag fick äggula i ett äggskal plus lite grädde som jag själv skulle röra ihop och hälla i pastan. Och det var ingen typisk turistrestaurang. Tvärtom. Vi hyrde en lägenhet så vi bodde helt utanför turistområdet.

Det kan vara olika i olika delar av Italien också, så är det ju med andra recept.

Anmäl
2008-02-28 11:27 #25 av: Kokoskorven

#24 ok, jag har bott på Sardinien. Där serverades det aldrig med grädde. Men, det kanske är som du säger, olika i olika delar. För övrigt så anser sej sarderna inte vara italienare  så det kanske är Carbonara på sardinskt vis Glad

Nämnas ska också att jag bodde på ett ställe som heter Capo  CarbonaraCool 

Anmäl
2008-02-28 11:35 #26 av: Anne

Södra italien använder sällan grädde över huvud taget, och inte heller smör, mest olivolja. Norra italien däremot, där är det mycket mer mejeriprodukter. Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.