Matbröd, smörgåstårtor & kaffebröd

Torra muffins?

2008-03-01 18:55 #0 av: senna

När jag bakar muffins så blir de så himla torra att de fastnar i halsen, och det vill man ju inte.

Någon som har tips på ingrediens/något knep som 'förhindrar' muffinsen att bli för torra?
Anmäl
2008-03-01 20:30 #1 av: Åsa S

Kanske du är för snål med fettet eller gräddar muffinsen något för länge??

 

Svårt att veta när man inte vet vilket recept du använder.

Anmäl
2008-03-01 22:22 #2 av: Sessan1

Säger som Åsa S här.

kan ju vara att du gräddar dom för länge? eller att du är för snål med fettet. Testa att  gräda lite kortare tid och ta mer fett!

Som sagt lite svårt att svara helt. eftersom man inte vet vilket recept du använder?

 

 

Anmäl
2008-03-02 11:43 #3 av: senna

tack för era svar.
receptet är egentligen sockerkaks-recept.

jag ska testa att ta mera fett och grädda kortare tid, nästa gång jag bakar.

Anmäl
2008-03-02 16:45 #4 av: MaMaMade

Jämför m ett recept för muffins o se om det stämmer någorlunda. På http://www.dagensmuffin.se/ finns hur många recept som helst.

Jag brukar göra amerikanska blåbärsmuffins, de innehåller inte särskilt mkt smör men blir saftiga ändå. Jag gissar att du gräddar dem för länge. Muffins m gräddfil/fil/yoghurt brukar också bli bra.

Anmäl
2008-03-06 11:23 #5 av: clivia

baka bananmuffins, de blir alltid saftiga och goda! Och så blir man av med de där trista brunprickiga bananerna som man inte längre känner för att äta som de är. Om jag råkar få alldeles för många såna skalar jag dem och stoppar i plastpåse i frysen, funkar alldeles utmärkt att baka med!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.