kesella
går det att byta ut kesella mot någonting annat som inte inehållet löpe? någon som vet?? (ska ha det i en tårta..)
Ofta är ju kesella självt en ersättning. hur ser receptet ut?
såhär:
150 g smör
1 1/2 dl vatten
2 1/2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 ägg
70 g mörk choklad (ca 70%)
Fyllning
200 g frysta hallon
250 g kesella (10%)
1 1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
Gör så här
1.Smält smöret i en kastrull eller i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W), ca 30 sekunder.
2.Tillsätt vattnet. Blanda socker, vetemjöl, kakao och bakpulver i en bunke. Tillsätt smör-och vattenblandningen och äggen och rör till en jämn smet. Häll smeten i en väl smord form, ca 24 cm i diameter.
3.Grädda i nedre delen av ugnen i 175 °C, ca 30 minuter. Grovhacka chokladen. Strö den över den färdiggräddade kakan och låt kallna. Skär kakan i 3 bottnar.
4.Tina hallonen och låt dem rinna av i en sil. Blanda kesellan med florsocker och grädde. Vispa till en fast kräm med elvisp. Vänd ner hallonen i gräddkesellan. Fördela krämen mellan bottnarna, låt den med choklad vara överst. Ställ kallt ca 1 timme.Servera tårtan.
FÖR ALLA? Innehåller gluten, mjölk och ägg.
förövrigt väldigt god tårta, kan rekommendera :P
Det är väl bara att ta mera grädde?
va? :S
va? :S
Ja- som jag ser det fyller inte kesellan någon speciell funktion i den här kakan. om du blandar hallon med vispad grädde så borde det bli helt OK.
precis - jag skulle bara ta mer grädde. ev. kan du ha i lite gelatin för att få fyllningen mer stabil.
okej tack :)