Annons:
Etiketterrådtips
Läst 985 ggr
KarlaH
2/1/08, 11:07 AM

kesella

går det att byta ut kesella mot någonting annat som inte inehållet löpe? någon som vet?? (ska ha det i en tårta..)

Annons:
Anne
2/1/08, 11:14 AM
#1

Ofta är ju kesella självt en ersättning. hur ser receptet ut?

KarlaH
2/1/08, 11:21 AM
#2

såhär:

150 g smör
1 1/2 dl vatten
2 1/2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 ägg
70 g mörk choklad (ca 70%)

Fyllning
200 g frysta hallon 
250 g kesella (10%)
1 1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
Cissis drömtårta

Gör så här
1.Smält smöret i en kastrull eller i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W), ca 30 sekunder.
2.Tillsätt vattnet. Blanda socker, vetemjöl, kakao och bakpulver i en bunke. Tillsätt smör-och vattenblandningen och äggen och rör till en jämn smet. Häll smeten i en väl smord form, ca 24 cm i diameter.
3.Grädda i nedre delen av ugnen i 175 °C, ca 30 minuter. Grovhacka chokladen. Strö den över den färdiggräddade kakan och låt kallna. Skär kakan i 3 bottnar.
4.Tina hallonen och låt dem rinna av i en sil. Blanda kesellan med florsocker och grädde. Vispa till en fast kräm med elvisp. Vänd ner hallonen i gräddkesellan. Fördela krämen mellan bottnarna, låt den med choklad vara överst. Ställ kallt ca 1 timme.Servera tårtan.
FÖR ALLA? Innehåller gluten, mjölk och ägg.

KarlaH
2/1/08, 11:22 AM
#3

förövrigt väldigt god tårta, kan rekommendera :P

[Asta]
2/1/08, 12:11 PM
#4

Det är väl bara att ta mera grädde?

KarlaH
2/1/08, 12:14 PM
#5

va? :S

KarlaH
2/1/08, 12:14 PM
#6

va? :S

Annons:
[Asta]
2/1/08, 12:45 PM
#7

Ja- som jag ser det fyller inte kesellan någon speciell funktion i den här kakan. om du blandar hallon med vispad grädde så borde det bli helt OK.

Anne
2/1/08, 2:39 PM
#8

precis - jag skulle bara ta mer grädde. ev. kan du ha i lite gelatin för att få fyllningen mer stabil.

KarlaH
2/1/08, 4:29 PM
#9

okej tack :)

Upp till toppen
Annons: