Nöt, vilt & gris

Fläskfilé

2008-04-19 13:19 #0 av: tezzie

Nu har jag plockat fram en fläskfilé ur frysen, men jag är så vansinnigt trött på att äta den stekt med gratäng.

Vad gör ni för något med era fläskfiléer när ni ska mysa till?

Jag lider av total idétorka Skrattande

Anmäl
2008-04-19 13:49 #1 av: Martin

Kreolsk festgryta.

Det är en rätt jag gillar Glad

Fläskfilé, lite stark korv, oliver, saltgurka och lite annat smått och gott som får puttra ihop till en fin gryta. Enkelt, och gott!

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2008-04-19 14:07 #2 av: tezzie

Ja Skrattande Den var det jättelängesedan jag gjorde.

Tack Glad

Anmäl
2008-04-19 15:22 #3 av: chinerunner

Ja vad jag gör det vet ni ju redan så jag behöver inte svara Cool

Anmäl
2008-04-19 15:39 #4 av: Martin

Va, har du wokat? Förvånad

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2008-04-21 16:29 #5 av: chinerunner

OK! Jag erkänner.

Jag kan till och med dela fläskfilen i 2 bitar och marinera dom i 2 olika marinad-blandningar. Sedan wokar jag dom i 2 olika wokar, över öppen eld på min vedspis. Jag lyfter bort en platta och sätter woken i hålet. Närmare Kina än så kommer man inte i Lappland Glad  

Anmäl
2008-04-21 19:00 #6 av: tezzie

Det vart tagliatelle till filén. Skar den i små bitar och brynte med schalottenlök och färska champinjoner, sen hällde jag på grädde, fransk senap, svartvinbärsgelé, grönpeppar och buljongtärning Glad

Supersmarrigt blev det Skrattande

Anmäl
2008-04-26 01:55 #7 av: paronskrutten

jag fyllde min fläskfilé med färsk timjan, svartpeppar och flingsalt, sydde ihop och stekte i ugnen. Äppelgelé, potatis och coleslaw till.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.