Dijon senap, gärna den med honung i :) Starkt vill jag ha det.
Jag brukar ha stark/söt mellangrov från ICA^^
och ibland Dijon senap i olika maträtter.
Liss - Moderator @ Bodyart.iFokus ☆
Det beror lite på vad som ska tillagas/ätas.
Dijonsenap är en favorit i matlagning och så gillar jag "Nisses starka"
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Johnnys söt/starka senap
Finska Atria tilverkade en senap som hette Mestari Wilhelm.
Denna senap var senapsvärldens Bruce Lee.
Den spöade alla andra.
Man fick absolut inte andas in mednas man hade den i munnen.
Då exploderade bihålorna och andningskramp inträdde.
Wasabi släng dig i väggen.
Men smaken var från himlariket.
Tyvärr är denna senap ej längre i produktion.
Så det är bara att äta nån tråkig senap och gråta till minnet
#5 Hur länge sedan är detta? (är finsk medborgare och undrar om det möjligtvis är en senp jag kan ha hunnit smaka)
Gillar inte senap… möjligen lite på korv och så i vinegrett.
Behöver du en medmänniska att prata med? Känner du dig ensam?
Titta in här medmanniska.net och se om det är något för dig.
Den fanns 1997 då vet jag att jag köpte den.
Johnnys söt starka senap eller Västerviks senap
_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!
Johnnys hemlagade eller min egen hemgjorda! Dijonsenap i matlagning =)
*** Kärleken övervinner allt ***
Jag använder väldigt sällan ketchup. Fick lov att kolla i kylen. Heinz var det visst.
Varierar. Stark ska den helst vara. Just nu i kylen: Slotts skånska senap.
Antingen Colemans, någon sötstark senap typ västerviks…eller allra helst min mormors hemmarullade senap där hon använder en gammal kanonkula i en lerskål som man gjorde förr…den är grymt stark och grymt god….grovmalda senaper är bäst :)
#13 Håller med dig… fast min mormors då (och vanlig mortel, ingen kanonkula). Till saltlånga. Helt oslagbar :o)
mvh Martin
använder johnny"s senap
Grey poupon!
Västerviks senap
Johnny's senap!
Kinda Senap såklart;)
Dijonsenap i matlagning. I övrigt gillar jag som många andra här lite sötstark senap. Gör inget om den är grovmald.
Halmstadsenap Stark och grov. Importeras i lämplig mängd till Småland…
Jag använder dijonsenap i dressingar och sånt, och vanlig slotts senap i olika skepnader till korv och svensk husman. Till jul vill jag gärna ha en hemgjord senap, både en grovmalen och engelsk senap, Colman´s. Försökte göra egen senap häromåret men den blev alldeles mjölig. Mamma lyckas bättre!
Förresten gjorde jag en gång en fantastisk rätt efter Nigella Lawson-recept: man panerar laxfilébitar med engelskt senapspulver och råsocker och steker så sockret blir karamelliserat. Kanongott!
Jag vill göra egen dijon.
Kan man och i så fall hur?
Har läst att det ska vara inget eller väldigt lite socker och svartsenap. (Är bruna senapsfrön = svartsenap? Bägge är tydligen från Brassica nigra.)
Sjunger: Ingen som vet, ingen som vet!?
(Melodi: Vart tog den stygga lilla loppan vägen.)
Instämmer med #4.
Mvh: Andréas "Bubben" Sandberg | 021media.se - Västerås hetaste nyhetsbilder | En blogg om min vardag, med psykisk ohälsa - Bubben´s | Forza Grönvitt 100% kärlek
dolfen: Har sökt lite men hittar inget recept. Men lite socker, ibland vitt vin och även att den skall göras på frön från svart senap och inte som vår svenska, gula senapsfrön verkar vara tricket.
mvh Martin
Ok, tack! marnyman
Det där med fröna (letade ju efter svarta senapsfrön) fick jag rätsida på iFokus Trädgård. Det är (de bruna) fröna från svartsenap Brassica nigra som används. (Det finns även bruna frön från en annan senapsväxt).
Svartsenap har förr använts i Sverige rätt mycket (enligt ett papper som jag hittat).
Omkring år 1500, var årsbehovet på Vadstena kloster 2 tunnor.
Inget eller mycket lite socker och ibl vitt vin.
Jag kikade på en burk köpedijon som jag tycker är god, och där stod vinäger. Därför använder jag det istället för vitt vin. (Kanske testa vitvinsvinäger…!?)
Så jag håller på att experimentera lite nu.
Testade med en 2-kilos senapskula i skål, men jag fick till det bättre med mortel.
(I den skånska starka grovkorniga (köpe) är det både vita och bruna senapsfrö, såg jag.)
Beror helt och hållet på vad man ska ha det till:) vill man göra en god macka så fungerar colemans bäst, till isterband äter jag skånsk senap och på den grillade korven funkar johnnys utmärkt!
Smaklig måltid, Johan Kökschef
Beror på. .
Äter jag någonting med skinka använder jag Söt & Stark (Slotts tror jag)
På korv äter jag Slotts starka senap.
När jag och JP lagar mat så går han inte med på annat än Dijon (fransmän…)
Jag gillar inte senap, men mannen och sonen har fastnat för Västerviks senap- stark. Även skånsk stark och söt grovkornig går hem. I mat kan jag tänka mig dijon, men brukar halvera vad det står i recepten så inte smaken tar över. Den är verkligen speciell.
Johnnys senap ska det vara =)
Jag har gjort egen senap i år, av ett recept jag hittade här nånstans.
den är enligt min senapsälskande sambo riktigt god till julskinka, och det känns ju bra att den inte blev äcklig, eftersom jag ska ge mormor och morfar en burk :P
Nu har jag smakat av skinkan på macka med Västervikssenap. Vilken njutning.
Provade Västervikssenap smaksatt m whiskey, den var kanongod!!!
#13 Håller med. Sådan gör jag vanlig jul.
#14 Det blir godare med kula än mortel…
Slotts Starka och Dijonsenap. Det måste vara starkt.