Råd & tips

Konstigheter i köket

2008-04-21 15:04 #0 av: tezzie

Har ni några konstigheter för er i köket? Använder ni era köksredskap/maskiner till något helt annan än vad de är till för?

Jag grillar alltid korv i våffeljärnet, det är skitgott =) Men jag har ett speciellt till korven, annars smakar våfflorna korv :)

Anmäl
2008-04-21 15:54 #1 av: Oscar

Lustigt, hörde igår om någon som tydligen använde en dokumentförstörare till att strimla pastadeg med. Vet inte om det funkar, borde bli lite kladdigt... men men

Anmäl
2008-04-21 17:04 #2 av: chinerunner

Jag gjorde alltid plättsmet i min blender tidigare.

(det ni svenskar kallar tunnpankakor eller nåt)

Jag slog i alla ingredienserna i kannan och körde till en smet.

Sedan använda jag kannan till att hälla i stekpannan.

Sist slog jag i en svätt diskvatten i kannan och körde en stund, så var den fördiskad med.

 Detta vara så väldigt enkelt mot för att göra som vanligt.

Men en dag började det ryka vid mix vredet och sedan dog den.

Det var en billigare sort med plastkanna.

Jag har en med glaskanna till min köksmakin men den blir det inte att använda då den är jobbig att packa fram.

Borde köpa en ny med glaskanna Glad 

Anmäl
2008-04-22 17:26 #3 av: Martin

Klart man vet vad plättar är. Långt bättre än pannkakor :o)

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2008-04-22 19:07 #4 av: CarolineJ

Jag har en pastaslev till min rygg (som inte ligger i köket) för den använder när det kliar haha

Anmäl
2008-04-23 01:30 #5 av: Jalking

Så väldigt konstigt vet jag inte om det är. Möjligen för att vara av en ursvensk då ... Jag använder pinnar nästan dagligen i köket. Såna som asiaterna käkar med. Det är nämligen det enda redskap som verkligen funkar att plocka upp oliver ur burken med. Funkar även bra till syltlök och annat som är svårt att spetsa på en gaffel.

Anmäl
2008-04-26 01:15 #6 av: AndreasS

Har några konstigheter för mig men är en yrkeshemlighet som inte avslöjas.

Anmäl
2008-04-26 19:17 #7 av: Wruss

Mitt ex körde grillkorven i brödrosten.... och jag måste erkänna att det är en sak som jag INTE saknar i mitt kök :-).

Anmäl
2008-04-27 00:29 #8 av: AktieTrader

Min syrra berättade idag om en som hon kännde att han under studenttiden kokade snabbmakaroner i vattenkokaren. :)

Anmäl
2008-04-28 00:54 #9 av: tezzie

#7 Jag känner en som gjorde sin blodpudding i brödrosten :-)

Anmäl
2008-05-02 14:51 #10 av: Yvve

knäcke brödskaveln till fotmassage... klämmda mackor och fattigariddare i våffeljärnet....kör frysta våfflor i brödrosten..

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.