Annons:
Etikettermatbrödsmörgåstårtorkaffebröd
Läst 5854 ggr
MaMaMade
5/16/08, 3:02 PM

Italiensk chokladkaka, recept o idéer.

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Ett recept jag skrev av hos en släkting som bjöd på denna kaka en gång. Tyvärr försöker jag ju undvika socker och mjöl så mycket som möjligt så nästa gång får jag experimentera fram en sockerfri eller åtminstone så gott som sockerfri variant utan mjöl.

Italiensk kaka.

125 g smör
2½ dl socker
3 ägg
1 dl cacao
1½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt (för att framhäva chokladsmaken)

1)Värm ugnen till 175 grader.

2) Smält smöret i en kastrull. Blanda i sockret o rör till det löser sig.   Vispa ner äggen ett i taget.

3) Blanda cacao, mjöl, vaniljsocker o bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten o blanda väl.

4) Häll smeten i en smord o bröad form, gärna kransform.

5) Grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 min. Kakan skall vara lite krämig i mitten när det är färdig.

Jag har gjort tårta på denna kaka. Då gräddade jag den ngt längre, till fastare konsistens i en vanlig rund kakform m löstagbar kant. (se bild) Min senaste idé är att testa lite chilipulver i kaksmeten, lägga körsbärssylt emellan o servera m vispad grädde.

På bilden har jag en mascarponekräm mellan o på tårtan. OK, kör receptet på den här också…

Chokladmascarpone-kräm.

1 burk mascarpone (250 g?)
100 g vit eller mörk choklad
1 msk honung (klöverhonung rekas till den vita, kastanjehonung till den mörka)
½ tsk vaniljpulver i den vita krämen

Ev kan man vispa med lite vispgrädde om man vill ha en ngt lösare o fluffigare konsistens, typ mousse.

Smält vald choklad o blanda ihop allt.

Krämen blir rejält fast i kylskåp o passar mkt bra att fylla tårtor med.

Annons:
AnneN
5/16/08, 9:53 PM
#1

Låter farligt gott

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

MaMaMade
5/17/08, 12:23 AM
#2

Jodu…en får passa sig!  Skrattande

Upp till toppen
Annons: