Köksutrustning

Skeppshult Gjutjärnsstekpanna

2008-06-06 14:58 #0 av: Jjonna

 

 

Jag funderar på att köpa en vanlig gjutjärnsstekpanna från skeppshult. Någon som har den och kan säga om den är värd att köpa eller ej? Flört 

Anmäl
2008-06-06 15:11 #1 av: Sehvrin

Den är supervärd att köpa. Jag trivs jättebra med min och skulle inte vilja vara utan den.

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Anmäl
2008-06-06 17:05 #2 av: bubbelbubbel

jag har bara en gjutjärnsgryta därifrån, men den är ju fantastiskt, skeppshult är ju bra grejjor :)
skulle inte heller vilja vara utan min.

Anmäl
2008-06-07 00:06 #3 av: Jalking

Vad står det i #1?

Reklam gömmer inlägget! 

Anmäl
2008-06-07 01:36 #4 av: bubbelbubbel

#3, "Den är supervärd att köpa. Jag trivs jättebra med min och skulle inte vilja vara utan den."

kan ju tillägga att jag har supernära till skeppshult, har funderat på att åka dit och köpa en panna, eller varför inte en mortel ?
men det blir ju aldrig av..

Anmäl
2008-06-07 03:21 #5 av: Zpookey

Skeppshult är nog de som är bäst på gjutjärn.

Anmäl
2008-06-07 11:36 #6 av: chinerunner

Skeppshult är full kvalitet. Ronneby bruk är samma höga nivå. Bästa märket i Sverige var RONAB men dom gick i graven för länge sedan. Men vänd på stekpannorna på loppis, om det står RONAB i rundeln på undersidan så tveka inte.

 Annars sä är ICA's "egen" serie väldigt bra. På bilden ser man deras stekgryta, som nog är den mest efektiva woken egentligen eftersom den har mer magasinerad hetta än en riktig wok när den står på en platt värmekällla.

Anmäl
2008-06-07 12:03 #7 av: chinerunner

Jag gjorde en liten FILM så ni kan se hur man känner igen en RONAB.
Anmäl
2008-06-07 16:03 #8 av: bubbelbubbel

vilken fin liten film, och vilken söt hund ! :D

Anmäl
2008-07-01 00:13 #9 av: CelDara

Ursäkta att jag kanske snor tråden lite.. men min undran har ju faktiskt med gjutjärnspannor att göra..

 Jag har en stor panna från Anders Petter, har för mig att mamma betalade en rättså bra slant för den när hon köpte den till mig för ca 8 år sen. Trots att jag haft den länge så har jag ändå inte riktigt fått kläm på den. Det är liksom lite rödbrunt i botten på den alltid, som inte går att diska bort. Kan det vara rost? Men hur tusan blev den rostig undrar man ju då. Vi diskar alltid den i hett vatten och lite diskmedel och sen låter vi den torka på plattan på spisen. När den svalnat smörjer vi den med matolja. Gör vi något fel? Och ifall det nu är rost (om det var såsrester borde dom ju gå att fo bort när man diskar) så undrar man ju ifall detta är farligt att få i sig? :-/

 

Anmäl
2008-07-01 00:36 #10 av: [Asta]
Här har du en tråd om att rengöra gjutjärnspannor.
Anmäl
2008-10-21 09:40 #11 av: chinerunner

[RONAB]

Nu har ni chansen Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.