Annons:
Etikettmatprat
Läst 6924 ggr
Honestyisdead
5/13/08, 8:06 PM

Vilken ketchup?

Vilken ketchup använder du?

Annons:
Honestyisdead
5/13/08, 8:07 PM
#1

Brukar vara antingen Heinz eller Felix.

Liss
5/13/08, 8:34 PM
#2

Felix:)

Liss - Moderator @ Bodyart.iFokus ☆

Maria
5/13/08, 8:36 PM
#3

Heinz är den bästa tycker jag.

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Honestyisdead
5/13/08, 8:43 PM
#4

Ibland gillar jag Heniz mer och ibland Felix. Beror kanske på humöret :) Felix är ju lite sötare.

[Asta]
5/13/08, 8:57 PM
#5

#4 Så lustigt. Jag tycker tvärtom. Att Heinz smakar sötare. Nu har jag i och för sig inte köpt Heinz på länge.

chinerunner
5/13/08, 9:01 PM
#6

Druvan gillar jag bäst.

Påminner lite om chilisås i smaken.

Lite kryddigare och lite sötare.

Röda flaskan.

Annons:
Honestyisdead
5/13/08, 9:02 PM
#7

Asta haha där ser man :)

Sovgott
5/13/08, 9:03 PM
#8

Heinz. Fast jag är ingen stor ketchup-konsument.

chapett
5/13/08, 9:08 PM
#9

Heinz eller Felix

Denna kommentar har tagits bort.
AnneN
5/14/08, 12:13 AM
#11

Använder inte ketchup, jag använder chilisås istället =)

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

tezzie
5/14/08, 1:12 AM
#12

Felix el Heinz, avskyr de billiga varianterna som tex euroshopper, icas, coops. De smakar ättika och är alldeles för vattniga!

*** Kärleken övervinner allt ***

Zpookey
5/14/08, 1:35 AM
#13

Heinz, felix eller curryketchup använder jag :)

Annons:
Jalking
5/14/08, 3:34 AM
#14

Jag använder väldigt sällan ketchup. Fick lov att kolla i kylen. Heinz var det visst.

fido
5/14/08, 3:50 PM
#15

Jag måste vara försiktig med tomatsås eftersom jag har diabetes , nu har jag ketchup utan tillsatt socker.

Anne
5/14/08, 4:00 PM
#16
bubbelbubbel
5/14/08, 6:14 PM
#17

felix, "utan tillsatt socker" :P
den är god! vi råkade köpa vanlig en gång och det var fruktansvärt, den var så söt så jag nästan tappade matlusten.
trodde aldrig det skulle vara så stor skillnad faktiskt..

Sehvrin
5/14/08, 7:11 PM
#18

Brukar inte använda ketchup längre, utan det blir antingen Felix eller Heinz chilisås

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Mario
5/14/08, 7:34 PM
#19

brukar använda felix ketchup

från felixSkrattande

Betty
5/14/08, 11:06 PM
#20

#13 Vart får du tag i curryketchupen? Har letat överallt!

Annons:
MaMaMade
5/15/08, 12:17 PM
#21

Jag o Guben äter inte ketchup men jag köper Felix med mindre socker i till barnen. OBS! Inte den m sötningsmedel! Äckligt i det äckliga…*UÄCK*!

Honestyisdead
5/15/08, 8:02 PM
#22

#20 Jag köpte curry ketchup på willys.

Martin
5/16/08, 12:19 AM
#23

Använder väldigt sällan ketchup, just för att jag tycker det blir lite som en "likriktare" - allt smakar likadant.

Däremot är jag glad i olika sorters chilisås, där Heinz är en favorit.

mvh Martin

CarolineJ
5/17/08, 12:32 AM
#24

Heinz

april4
5/19/08, 9:28 PM
#25

Felix

Zpookey
5/19/08, 11:18 PM
#26

#20

Har också för mig att jag köpt det på willys…annars går det lika bra att flirta med den lokala korvmojjen som brukar ha sånt…de kan säkert beställa en extra flaska till dig nästa gång de beställer….det har jag gjort ett par gånger :)

Johanna
5/19/08, 11:24 PM
#27

tycker inte så mkt omketchup, använder det bara på korv m bröd, o då blir det heinz, för det är den vi köper hem

Annons:
tezzie
6/11/08, 5:13 PM
#28

Nu köpte jag hem den där Felix som ska stå med korken nedåt, men fyyy f*n vilken jobbig flaska, först kommer inget alls sen kommer allt på en gång!

*** Kärleken övervinner allt ***

LillMalin
6/14/08, 12:19 AM
#29

Gillar inte ketchup, inte senap heller..

Frida
6/14/08, 5:42 PM
#30

Heinz, ibland Felix. Använder bara i varm matlagning och nästan aldrig som "tillbehör".

Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft

Kat08ja
6/23/08, 11:52 AM
#31

Heinz ibland felix

rakuLotta
6/23/08, 8:53 PM
#32

#28. Samma problem som jag:-) Köpte den flaskan för att barnen skulle få det lättare….men hoppsan…hela korven badade i ketchup!

Annars Heinz.

MimmieM
6/24/08, 12:00 AM
#33

Felix ekologiska

Carpe Diem

Feliciaa
6/24/08, 1:59 PM
#34

Felix , jag tycker att Heinz är för "lös"

Annons:
TacoBelle
6/25/08, 4:44 AM
#35

Äter bara dansk ketchup från pölsemannen.

AusaBausa
7/1/08, 11:10 AM
#36

Felix ketchup den m socker, tycker den utan socker smakar *blä*!

kan ta heinz med men absolut ingen annan..har provat dem flesta men dem är hemska!

Kan nog påstå att jag är ketchupberoende ;-P

[Asta]
7/1/08, 12:19 PM
#37

Igår åt jag stuvade makaroner med köttbullar till  för första gången på flera år. Till det tycker jag det är gott med ketchup. Jag använder ketchup som smaksättare till olika saker. Jag tycker nog inte att det gör att maten smakar likadant. Det är inte annorlunda än chilisås, senap, worchestersås eller andra smaksättare tycker jag. Allting beror på vad man har det till och hur mycket man tar.

Martin
7/7/08, 12:29 AM
#38

Ketchup med grovt hackad gul lök blir en bra lökketchup att ha till potatismos och köttbullar/pannbiff eller vad man nu vill ha till det. Kan rekommenderas.

Ketchup brukar kallas likriktare men precis som Asta säger så beror det såklart på vad man har det till och hur mycket man använder. Jag använder det ibland, men fick mig en riktig "avtändning" av det en nyårsafton för ganska många år sedan.

Jag hade gjort mig till och gjort mat till en nyårsfest med 30 pers, smördegsinbakad kycklingfile med bacon och en fyllning av kantarell- och pepparcreme bonjour och vildris till det. Plötsligt från ingenstans dyker borsdamen upp med en 2 liters Felix Ketchup och trycker ut 2 dl över sin kyckling/ris och säger "jag bara måste ha ketchup till allt…".

mvh Martin

[Asta]
7/7/08, 12:49 AM
#39

marnyman - jadu, då hade jag också blivit nästan vansinnig!

Maja
7/7/08, 1:47 AM
#40

#38 - Uäääh, kyckling och ketchup lät inte gott. :S

Jag har ketchup i matlagning. I köttfärssås och tomatsås. Kanske till korv någon gång ibland. Då är det Felix. :P

SofiJ
7/7/08, 6:34 PM
#41

#38. Usch och blä, vad äckligt med ketschup till en sån fin kycklingmiddag.

Hemma har vi oftast Heintz (stavas det så) eller Felix. Vet inte vilken som är bäst, jag bara tar det som finns Glad.

Annons:
rakuLotta
7/13/08, 7:19 PM
#42

Jag brukar ta ketchup eller chilisås i såsen till köttbullar(alltså som ingrediens. blir faktiskt jättegott!) Annars är jag inget jättefan av ketchup men efter att barnen anlänt är det nästan en daglig bas till alla rätter. Inga såser går hem förutom sås till köttbullar, cyrry sås eller dillsky till stekt makrill. Resten av maträtterna får piffas till med grillkrydda och ketchup. Man kan ju undra varför barn aldrig tröttnar?

Sukram
7/16/08, 3:59 AM
#43

Använder aldrig ketchup som ingrediens i matlagning! däremot tomatpuré som inte är lika sockrad och ofta utan konserveringsmedel.

Däremot äter jag ketchup som tillbehör till korv, stuvade makaroner och på potatismos och då är det i första hand Heinz.

Honestyisdead
7/16/08, 4:56 PM
#44

ÄNTLIGEN köpte jag rätt ketchup i Danmark. Den där dom har på pölsemannen. Den är så god och jag har alltid lyckats köpa fel innan. Men nu står den här hemma :)

Bähncke - Hotdog Ketchup.

Ulf-S
7/16/08, 9:40 PM
#45

Visste ni att det vi kallar ketchup härstammar från fisksås? På kinesiska hette det "ke-tsiap". Det plockades upp och blev "kechap" på malajiska. Holländarna importerade och spred såsen som liknade den romerska garum (alltså en jäst fisksås).

Engelsmännen la till ingredienser som svamp, valnötter, gurka och ostron, men det var amerikanska sjömän som la till tomater och därmed skapade tomatketchupen. 

Dagens moderna ketchup har förstås inte så mycket med traditionell ketchup att göra. Nu består den av tomater, massor av socker eller glukossirap, salt, ättika och kryddor + ev. tillsatser som förtjockningsmedel och konserveringsmedel.

Recept på lite mer traditionell ketchup för den som vill prova att göra egen, eller bara är nyfiken:

KETCHUP
(9 dl)

650 g tomatpuré
1 dl vassla
1 matsked havssalt
1 dl lönnsirap
1/4 tesked cayennepeppar
3 vitlöksklyftor, skalade och mosade
1 dl fisksås 

Blanda alla ingredienser ordentligt, häll i en vid glas- eller keramikburk. Avståndet mellan burkens öppning och ketchupen måste vara minst 2,5 cm. Låt stå i rumstemperatur i ungefär två dagar, placera sedan i kylen.

Det här blir alltså en mjölksyrad ketchup som innehåller massor av bakterier som är suveräna för matsmältningen.

mjioo
7/16/08, 11:11 PM
#46

#45 åh väldigt kul och intressant läsning! :)

Levelinamin
7/16/08, 11:27 PM
#47

Felix

didis
7/19/08, 7:45 PM
#48

Äter inte ketchup rakt av men det är perfekt för att rädda smaklösa såser!

När jag gjorde  kalops första gången själv ringde jag mamma och undrade varför det inte smakade som "det skulle" - ha i en liten klutt ketchup och en liten klutt senap sa hon och då blev det jättegott.

Speciellt när jag gör magra såser utan grädde är det kanon att ha i lite ketchup o senap. Jag antar att det till stor del är sockret och vinägern som gör det.

Annons:
TacoBelle
7/27/08, 8:27 PM
#49

#44 Den exakta ketchupen som dom har på Pölsemannen går inte att köpa då det är ett eget speciellt pölsemanrecept. Men man kan få köpa ketchup direkt på pölsemannen. Man får prata lite snällt med sin "lokala" pölseman och så kan man köpa direkt från honom.

Honestyisdead
7/27/08, 10:42 PM
#50

#49 Den jag köpte smakar som dansk ketchup, och tycker den smakar som pölsemannens också, så stor skillnad kan det inte vara.

Beea
7/30/08, 2:22 PM
#51

Felix forever! Cool

Katarinaj
7/31/08, 11:10 PM
#52

ICA:s smakar ungefär som Felix, men är ett par spänn billigare. Sämsta Ketchupen Euroshopper, bara vatten…blää

bubbelbubbel
8/8/08, 12:52 PM
#53

just nu fick vi tag på felix "mindre socker, mindre salt" ketchup, och den var helt godkänd! :)

Jenahbella
8/12/08, 6:57 PM
#54

felix :) inget annat går ner ^^

Angelclaw
8/15/08, 10:16 PM
#55

Heintz :)

//Tess

Sajtvärd på Motor

Medarbetare på: nattsudd och gerbiler

 

Annons:
kjersti
10/19/08, 10:02 PM
#56

Heintz. Men inte så ofta numera

Sukram
10/20/08, 12:57 AM
#57

Har provat Felix ekologiska för första gången och fått mersmak. Den var iofs lite dyrare å andra sidan så får man faktiskt ketchup för pengarna.

Ingredienser ska anges i mängdordning (mest först) i innehållsdeklarationen och jämför man Felix ekologisk med deras vanliga så innehåller de;

Ekologisk;

tomatpuré (75%), socker, ättika, salt, syra (citronsyra), och kryddor.

Vanlig:

tomatpuré (60%), vatten, socker, ättika, salt och kryddor.

Den vanliga innehåller mindre tomat och mer vatten! Det tycker jag märks på smaken. Ekologisk smakar mkt mer.

[Asta]
10/20/08, 2:00 AM
#58

Ja du - det där med vad saker och ting verkligen innehåller är alltid lite jobbigt att få veta.

Heinz fick mycket kritik i USA t.ex. för att de hade väldigt mycket socker i sina produkter. Dels i ketchupen, men det som upprörde mest var barnmaten. Tydligen ansågs Heinz vara högkvalitativ barnmat och så innehöll det mest socker av samtliga som fanns på marknaden. Var något amerikanskt program typ "Uppdrag granskning". Visar att det alltid lönar sig att kolla innehållet! Även om man tror att man köper något bra.

Susanne
10/20/08, 5:57 PM
#59

Jag saknar Slotts Gråter

Heinz eller Felix till barnen och gärna en "kryddad" till oss andra.
Felix har gjort en som heter Grill och kebabsås, den använder jag på maten, fast inte till stuvat.

Susanne Glad

Susanne Glad

Inget är omöjligt, vissa saker tar bara lite längre tid.

wolfie
10/23/08, 9:51 PM
#60

Heinz för det mesta eller Felix..

Upp till toppen
Annons: