Annons:
Etiketterförrättersmårättertillbehör
Läst 1764 ggr
Martin
2008-06-23 17:11

Grillade grönsaker

Vet att jag någon gång har sett något tips på att man kan lägga rotfrukter i ett foliepaket och slänga det på grillen och ha till grillat kött och dylikt.

Men kan inte hitta det nu någonstans. Förslag på vad/hur man kan göra, eller är det bara att lägga rotfrukter osv i ett paket med lite olja över?

mvh Martin

Annons:
Honestyisdead
2008-06-23 22:11
#1

Ja ock lite havssalt och örter. Det blir så gott :)

mjioo
2008-06-24 01:36
#2

eller en smörklick, tror det blir godare men onyttigare hehe

Anne
2008-06-24 12:34
#3

Fast rotfrukter tar rätt lång tid. Lättare med mjukare grönsaker som zucchini, paprika, svamp, fänkål osv..

Kokoskorven
2008-06-24 13:34
#4

Annars kan man förkoka dem lite, snabbt och gott.

mjioo
2008-06-24 17:43
#5

#3 det är väl det som är grejen med foliepaket? de "kokas" i oljan eller smöret. potatis fungerar utmärkt och då borde ju rotfrukter funka utan problem. mjukare grönsaker är godare att lägga direkt på grillen.

tezzie
2008-06-24 18:36
#6

Jag brukar ofta lägga kokt färskpotatis och purjolök i folie. Slänga på lite flingsalt och vitlökssmör.

Supergott till grillat =)

*** Kärleken övervinner allt ***

Annons:
Katarinaj
2008-06-24 18:52
#7

Jag kör utan olja eller smör. För att det ska gå hyfsat fort skär jag grönsakerna i mindre bitar. Brukar köra med Lök, Paprika och Zucchini. Man kan ju ta vad som helst. Läste någonstans om ngn som skar Majskolvar i skivor och la på grillen, kan man väl köra utan folie också. Mums!

Anne
2008-06-24 19:53
#8

Mijoo - absolut, men man får vara beredd på att det tar tid. Lång tid. FÖR lång tid, tycker jag då. :)

mjioo
2008-06-24 21:16
#9

#8 okej, brukar ha potatis i foliepaket och då tar det ca 20min helt okej tycker jag :) det är ju sånt som skötyer sig själv så man kan lägga på det tidigt. men det beror väl på hur väl man vill förbereda..

Anne
2008-06-24 22:14
#10

Färskpotatis går ju fort, men "gammalpotatis" och andra "gamla" rotfrukter - inte primörer - tycker jag tar uppåt 40 minuter, och *det* tycker jag är lite länge. :)

Honestyisdead
2008-06-24 22:38
#11

#10 Därför kan man göra dem färdigt i ugnen, sen bara snabbt på på grillen så dom blir varma ;)

Martin
2008-06-25 04:05
#12

40 min på grillen blir lite i längsta laget för mig också.

Kanske ett färskpotatispaket med lite mjukare grönskaer då.

Tackar alla för tipseN!

mvh Martin

rakuLotta
2008-06-26 01:18
#13

Tar ibland överbliven färskpotatis från gårdagen. Blandar dem med mycket vitlök i olja och på spett på grillen. Gott med lite crispig ytan på dem.

Annons:
mjioo
2008-06-29 03:07
#14

om man tycker att det tar lång tid så kan man koka grönsakerna litegrann innan också :)

Upp till toppen
Annons: