Grillade grönsaker
Vet att jag någon gång har sett något tips på att man kan lägga rotfrukter i ett foliepaket och slänga det på grillen och ha till grillat kött och dylikt.
Men kan inte hitta det nu någonstans. Förslag på vad/hur man kan göra, eller är det bara att lägga rotfrukter osv i ett paket med lite olja över?
mvh Martin
Ja ock lite havssalt och örter. Det blir så gott :)
eller en smörklick, tror det blir godare men onyttigare hehe
Fast rotfrukter tar rätt lång tid. Lättare med mjukare grönsaker som zucchini, paprika, svamp, fänkål osv..
Annars kan man förkoka dem lite, snabbt och gott.
#3 det är väl det som är grejen med foliepaket? de "kokas" i oljan eller smöret. potatis fungerar utmärkt och då borde ju rotfrukter funka utan problem. mjukare grönsaker är godare att lägga direkt på grillen.
Jag brukar ofta lägga kokt färskpotatis och purjolök i folie. Slänga på lite flingsalt och vitlökssmör.
Supergott till grillat =)
*** Kärleken övervinner allt ***
Jag kör utan olja eller smör. För att det ska gå hyfsat fort skär jag grönsakerna i mindre bitar. Brukar köra med Lök, Paprika och Zucchini. Man kan ju ta vad som helst. Läste någonstans om ngn som skar Majskolvar i skivor och la på grillen, kan man väl köra utan folie också. Mums!
Mijoo - absolut, men man får vara beredd på att det tar tid. Lång tid. FÖR lång tid, tycker jag då. :)
#8 okej, brukar ha potatis i foliepaket och då tar det ca 20min helt okej tycker jag :) det är ju sånt som skötyer sig själv så man kan lägga på det tidigt. men det beror väl på hur väl man vill förbereda..
Färskpotatis går ju fort, men "gammalpotatis" och andra "gamla" rotfrukter - inte primörer - tycker jag tar uppåt 40 minuter, och *det* tycker jag är lite länge. :)
#10 Därför kan man göra dem färdigt i ugnen, sen bara snabbt på på grillen så dom blir varma ;)
40 min på grillen blir lite i längsta laget för mig också.
Kanske ett färskpotatispaket med lite mjukare grönskaer då.
Tackar alla för tipseN!
mvh Martin
Tar ibland överbliven färskpotatis från gårdagen. Blandar dem med mycket vitlök i olja och på spett på grillen. Gott med lite crispig ytan på dem.
om man tycker att det tar lång tid så kan man koka grönsakerna litegrann innan också :)