Annons:
Etikettmatprat
Läst 2550 ggr
Honestyisdead
6/9/08, 9:16 PM

Jellyfish!

haha, idag köpte jag "instant Jellyfish" i en kina affär. Verkar inte allt för gott ;) Men kul haha

Annons:
Anne
6/9/08, 10:34 PM
#1

Eh.. jellyfish är ju manet? Du får rapportera!

Honestyisdead
6/9/08, 10:35 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#2

Här är bilder

Honestyisdead
6/9/08, 10:35 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#3

en till

Anne
6/10/08, 12:51 AM
#4

Nån slags snacks? Inlagd manet? :)

Honestyisdead
6/10/08, 1:18 AM
#5

Verkar så :) Ska bli äckligt men spännande :)

Tänkte först bjuda gäster på det, men inte säga vad det är. Men nja, det är kanske lite väl magstarkt :)

Får se när jag ska "avnjuta" delikatessen :P

AktieTrader
6/10/08, 3:09 PM
#6

Från wikipedia

Jellyfish are an important source of food to the Chinese community and in many Asian countries.[3] Only jellyfish belonging to the order Rhizostomeae are harvested for food. Rhizostomes, especially Rhopilema esculentum in China (Chinese name: ?? haizhe) and Stomolophus meleagris (cannonball jellyfish) in the United States, are favoured because they are typically larger and have more rigid bodies than other scyphozoans. Furthermore, their toxins are innocuous to humans.[3]

Traditional processing methods, carried out by a Jellyfish Master, involve a 20 to 40 day multi-phase procedure in which the umbrella and oral arms are treated with a mixture of table salt and alum, and compressed.[3] The gonads and mucous membranes are removed prior to salting. Processing reduces liquidation, off-odors and the growth of spoilage organisms, and makes the jellyfish drier and more acidic, producing a "crunchy and crispy texture."[3] Jellyfish prepared this way retain 7-10% of their original, raw weight, and the processed product contains approximately 95% water and 4-5% protein, making it a relatively low calorie food.[3] Freshly processed jellyfish has a white, creamy color and turns yellow or brown during prolonged storage.

In China, processed jellyfish are desalted by soaking in water overnight and eaten cooked or raw. The dish is often served shredded with a dressing of oil, soy sauce, vinegar and sugar, or as a salad with vegetables.[3] In Japan, cured jellyfish are rinsed, cut into strips and served with vinegar as an appetizer.[3][4] Desalted, ready-to-eat products are also available.[3]

Fisheries have begun harvesting cannonball jellyfish along the southern Atlantic coast of the United States and in the Gulf of Mexico for export to Asian nations.

Annons:
Honestyisdead
6/10/08, 3:13 PM
#7

#6 Jag läste det innan, och jag hade ingen aning om att det var nåt man faktiskt äter mycket av. Intressant måste jag säga!

Hoppfull
6/10/08, 5:53 PM
#8

Har du käkat det ännu?

*nyfiken*

Behöver du en medmänniska att prata med? Känner du dig ensam?

Titta in här medmanniska.net och se om det är något för dig.

Honestyisdead
6/10/08, 6:15 PM
#9

Nix, blir kanske på Lördag :)

Denna kommentar har tagits bort.
Maja
6/16/08, 9:49 PM
#11

Nååå? ;)

Honestyisdead
6/16/08, 9:59 PM
#12

Blev inte någon manet då heller. Drar mig kanske ;)

Maja
6/16/08, 11:14 PM
#13

Så det blir Hades som får smaka trots allt? ;) Hahaha.. :D

Annons:
Honestyisdead
6/16/08, 11:23 PM
#14

Hahaha vi får väl se ;) Han lär inte tacka nej iaf ;)

Upp till toppen
Annons: