Annons:
Etiketterförrättersmårättertillbehör
Läst 9622 ggr
Sara
2008-08-06 00:41

Mellanlager i smörgåstårta?

Vill gärna ha förslag på lite "geggor" man har mellan smörgåstårtsbottnarna.

Ett lager består av kokta hackade ägg med majonäs och lite vispgrädde. Topping blir typ skinka och ost.

Så något som passar till det men utan leverpastej och fisk/skaldjur?

Sara

Annons:
Honestyisdead
2008-08-06 01:51
#1

Majonäs, hackad paprika, salladslök och skinka?

[Asta]
2008-08-06 02:06
#2

Här finns en sida med massor av smörgåstårtor.

Sara
2008-08-06 22:33
#3

Tackar

Sara

kryddburken
2008-08-07 01:22
#4

Lite fler lager-tips :

Riven lagrad ost
majonäs
ärtor & morötter
___
rökt strimlad skinka
Legymsallad
Pepparrotsvisp
salt
___
konserverad cocktailfrukt
cremé fraiche
salt
___
Mjukost viltsmak
strimlad sallad
hackade ägg
___

Sara
2008-08-07 14:33
#5

Det där med riven ost funderar jag skarpt på.

Sara

Anna_Sv
2008-08-28 00:12
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#6

Fyllningen jag använder (som jag lärt av min svärmor) är en blandning av en burk skinka, en stor burk champinjoner, en liten burk ananas och fyra kokta ägg som jag mixar ihop i matberedaren. Sedan tillsätter jag 0,5 deciliter dill, 1 deciliter majonnäs och två burkar cremé fraiche samt lite vitpeppar. Fyllningen använder jag i hela tårtan. Sedan är det bara att dekorera med så mycket som möjligt uppepå - ju mer desto snyggare.

Smörgåstårtan på bilden har jag dekorerat med en hel del frukt (carambole, vindruvor och physalis), cocktailtomater, god skinka, god ost samt rostbiff.

.  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .

Medarbetare på kvinna.ifokus.se

"Cogito, ergo sum!"..........."Jag tänker, alltså finns jag!"

Annons:
mariaa00
2008-09-18 22:02
#7

Jag skulle vilja tipsa om ett lager med en ingrediens som ingen har nämnt.

Kyckling!

Grillad kyckling i hackade små bitar blandat med tärnade röda äpplen, hackad purjolök, lite persilja, fransk senap och lite chilisås och lätt cremé fraiche.

Kan blandas så att det blir lite styrka i den.

Är så gott!

paronskrutten
2008-09-20 18:05
#8

#7 Varför lätt creme fraiche? *nyfiken*

Helena

mariaa00
2008-09-21 16:39
#9

Dels för att det är lite magrare än vanlig men mest för att den blir lite mer rinnig. Geggan får inte bli för kompakt och torr. Tungan ute

Upp till toppen
Annons: