För-& smårätter & tillbehör

Mellanlager i smörgåstårta?

2008-08-06 00:41 #0 av: Sara

Vill gärna ha förslag på lite "geggor" man har mellan smörgåstårtsbottnarna.

Ett lager består av kokta hackade ägg med majonäs och lite vispgrädde. Topping blir typ skinka och ost.

Så något som passar till det men utan leverpastej och fisk/skaldjur?

Anmäl
2008-08-06 01:51 #1 av: Hera

Majonäs, hackad paprika, salladslök och skinka?

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2008-08-06 02:06 #2 av: [Asta]

Här finns en sida med massor av smörgåstårtor.

Anmäl
2008-08-06 22:33 #3 av: Sara

Tackar

Anmäl
2008-08-07 01:22 #4 av: kryddburken

Lite fler lager-tips :

Riven lagrad ost
majonäs
ärtor & morötter
___
rökt strimlad skinka
Legymsallad
Pepparrotsvisp
salt
___
konserverad cocktailfrukt
cremé fraiche
salt
___
Mjukost viltsmak
strimlad sallad
hackade ägg
___

 

Anmäl
2008-08-07 14:33 #5 av: Sara

Det där med riven ost funderar jag skarpt på.

Anmäl
2008-08-28 00:12 #6 av: Anna_Sv

Fyllningen jag använder (som jag lärt av min svärmor) är en blandning av en burk skinka, en stor burk champinjoner, en liten burk ananas och fyra kokta ägg som jag mixar ihop i matberedaren. Sedan tillsätter jag 0,5 deciliter dill, 1 deciliter majonnäs och två burkar cremé fraiche samt lite vitpeppar. Fyllningen använder jag i hela tårtan. Sedan är det bara att dekorera med så mycket som möjligt uppepå - ju mer desto snyggare.

Smörgåstårtan på bilden har jag dekorerat med en hel del frukt (carambole, vindruvor och physalis), cocktailtomater, god skinka, god ost samt rostbiff.

Anmäl
2008-09-18 22:02 #7 av: mariaa00

Jag skulle vilja tipsa om ett lager med en ingrediens som ingen har nämnt.

Kyckling!

Grillad kyckling i hackade små bitar blandat med tärnade röda äpplen, hackad purjolök, lite persilja, fransk senap och lite chilisås och lätt cremé fraiche.

Kan blandas så att det blir lite styrka i den.

Är så gott!

Anmäl
2008-09-20 18:05 #8 av: paronskrutten

#7 Varför lätt creme fraiche? *nyfiken*

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.