Råd & tips

Yoghurt i marinad - snabbhjälp tack

2008-08-30 15:36 #0 av: Solaika

Hej på er!

Sitter här o letar runt efter en bra marinad. Har just läst att man inte ska ha soja i marinad men att man kan ha yoghurt. Jag har bara mild vaniljyoghurt hemma. Kan man använda det eller ska det vara matlagningsyoghurt?

Vad kan man annars göra för blandning om man inte ska ha i olja? Köttet är fläsk.

If you cut the wings of a fly,
Does it become a walk?

/Ida

Anmäl
2008-08-30 17:38 #1 av: Anne

Jag skulle nog inte välja vaniljyoghurt nej. Rödvin kan du ha som bas, till exempel. Varför inte olja eller soja? Soja har jag i och för sig inte så gärna, men lite olja och kryddor tycker jag blir bra. Gärna en skvätt vinäger också. Men här är två marinader utan olja just till fläsk som jag gjorde ett par gånger förra sommaren, båda två blir jättebra:

Fiskmarinad

(Ingefärsmarinad och Honungs- och Citronmarinad)

Anmäl
2008-08-30 18:12 #2 av: Hera

Jag undrar också varför inte olja eller soja?

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2008-08-31 00:08 #3 av: fridaas

Det undrar jag med jag har alltid olja och soja i.

Anmäl
2008-08-31 01:30 #4 av: Susanne

Vi kan inte använda soja alls då vi har en soja-allergiker i familjen.
Jag marinerar ofta i mjölk istället.

Susanne Glad

Anmäl
2008-08-31 13:30 #5 av: Solaika

Jag läste nånstans att man helst inte ska ha olja i marinad för att det täpper till porerna i köttet o hindrar det från att bli mört av det andra man har i. Jag blev minst sagt förvånad. Rödvin hade jag inget hemma annars hade jag tagit det.

Hur som så vart det bra till slut. Jag tog Bravo-juice med smak av apelsin, päron och mandarin som jag blandade med lite soja, Thai sweet chili, vitlök, lök, salt, peppar, dragon och en liten skvätt vitvinsglögg faktiskt. Glad

If you cut the wings of a fly,
Does it become a walk?

/Ida

Anmäl
2008-08-31 17:54 #6 av: dolfen

Om porerna täpps till stannar köttsaften kvar.

Det blir ju inte torrt då.

 

Anmäl
2008-09-01 10:36 #7 av: Solaika

Nej, så borde det ju vara. Men det var nåt om att det inte blev så mört heller. Jag vet faktiskt inte. Men det jag gjorde blev gott i alla fall Glad

If you cut the wings of a fly,
Does it become a walk?

/Ida

Anmäl
2008-09-01 11:33 #8 av: preusvarg

Jag marinerade med konjak, lite svartpeppar, salt, färsk basilika och vitlök blev kanon. Jag frös ner det hela, det tycker jag ger absolut bästa resultatet om man har tid. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.