Annons:
Etikettmatprat
Läst 1162 ggr
Jalking
9/11/08, 11:37 PM

Quinoa

Nyfiken som jag är fick jag ju lov att testa när jag hittade det i butiken. Gjorde det idag till thaitorsk enligt egenmodifierat recept.

Smakade nästan inget alls. (quinoan alltså) Möjligen en svag nyans av beskt. Lite trist på så sätt, men kanske också en fördel. Går ju att smaksätta/krydda så det passar till nästan vad som helst.

Annons:
isnornin
9/12/08, 10:37 AM
#1

Det är himla gott om man kokar quinoa ihop med buljong. Man steker lite svamp och zucchini och blandar ihop det när quinoan har kokat klart. Det är gott med ratatouille till och en smaskig lammburgare eller varför inte kycklingGlad 

Har du receptet på thaitorsken?

MVH Isnornin

Sovgott
9/12/08, 11:59 AM
#2

Man ska väl skölja quinoan innan man kokar den?

Jalking
9/12/08, 2:52 PM
#3

#1 Vi använde detta recept, men eftersom jag saknade en del ingredienser blev det lite special. Fiskbuljongen ersattes av grönsaksfond, vinet ersattes av en pressad lime och lite extra vatten, de provencalska kryddorna ersattes av torkad dill, persilja och basilika. Gott blev det i alla fall.

#2 Jag sköljde ordentligt. Hade quinoan i en sil och spolade med vatten. Trodde de små fröna skulle smita genom maskorna, men det klarade sig.

Upp till toppen
Annons: