Fluffiga vita kokosrutor
Så här i höstmörkret tänkte jag dela med mig lite gott att göra till kaffet.
Kokosrutor cirka 24 stycken
4,5 deciliter socker
0,75 deciliter florsocker
1 äggvita
1,5 deciliter kallt vatten
1,5 matsked gelantinpulver (1 tesked är 2 gelantinblad)
1,5 deciliter kokande vatten
Garnering
3,5 dl kokosflingor
1-2 dl kakaopulver
Gör så här
- Blanda socker, florsocker, äggvita och kallt vatten i en bunke. Blanda ner gelantinpulvret i det kokheta vattnet under omrörning. Tillsätt även denna blandning i bunken.
- Vispa smeten i cirka 30 minuter till ett fast skum. Observera! Använd elvisp
- Blanda samman kokosflingor och kakaopulver så flingorna får den bruna färgen ni vill ha. Strö ut cirka 1/3 av blandningen i botten på en form, cirka 20 x 25 centimeter. Lägg gärna lite bakplåtspapper först i formen. Lättare att ta ut dem sen.
- Bred den färdigvispade smeten i formen och strö på cirka hälften av den sparade kokosblandningen. Ställ formen i frysen för att stelna, cirka 2 timmar.
- Skär med en kniv längs med kanten på formen och stjälp hela innehållet upp och ner. skär ut rutor och doppa snittytorna i den överblivna kokosblandningen.
Förvara kallt i kylskåp
Tatsja
Väl mött, Tatsja
Du tittar väl in på Fotboll iFokus?
Precis vad jag letat efter, tack!
Måste man använda elvisp?
Jag har bara matberedaren med en sådan där vågig pryl man stoppar i för just maränger och liknande.
Susanne
Susanne
Inget är omöjligt, vissa saker tar bara lite längre tid.
Du kan ju testa den. Men stå inte med elvisp i handen. det tar en halvtimme.
Tror nog det går med din matberedare, jag har aldrig testat.
Dubbla inte satsen utan gör då en till istället. Det brukar inte bli bra.
Väl mött, Tatsja
Du tittar väl in på Fotboll iFokus?
Sen skär dem i de storlekar du själv vill ha. Jag anser att 24 stycken blir för stora. Delar dem i 48 bitar, alldeles lagom.
Har du testat än? Hur blev de?
Sen kan man blanda kokos och kakao som man själv vill ha det.
Väl mött, Tatsja
Du tittar väl in på Fotboll iFokus?
Det där lät som något jag måste prova nån gång. blir nog antagligen nån helg framöver
De är otroligt uppskattade. Men när du blandar kokos och kakao. Ta en påse och häll i kokos. Ungefär 2 påsar, ta en matsked kakao. Skaka och blanda. Ta sen lite mer kakao om du vill ha mörkare kokos. Annars brukar en matsked till 2 påsar, räcka. Sen efter att de varit i frysen och du har skurit dem i de storlekar du vill. Tänk på att det är väldigt kladdigt att rulla dem i resterande kokosblandning. Men gott.
Väl mött, Tatsja
Du tittar väl in på Fotboll iFokus?
Nu börjar jag bli hungrig. Som tur var har jag en Allevo soppa jämte mig som jag får dricka . Inga kakor för min del, men till sambon och hans kolleger kan det bli några
Tatsja, detta gjorde jag ofta när barnen var små och det var mycket uppskattat!
Får nog göra det snart, tror allt att de uppskattar det lika mycket idag när de är tonåringar
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Ja, de uppskattas av både stora som små.
Väl mött, Tatsja
Du tittar väl in på Fotboll iFokus?
Det här minns jag att man åt så man fick ont i magen när man var liten men gott var det.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång