Skaldjur
Hur gör ni med räkor/kräftor om ni skall ha det i maten? Blir ju lätt segt om det värms för länge, eller vad är er erfarenhet? Hur gör ni om ni gör fiskgratäng med t.ex räkor…lägger ni på dem i slutskedet eller från början?
mvh Martin
När jag gör fiskgratäng så gör jag fisken nästan färdig innan. Häller av vattnet/vinet (lite i såsen) och sen blir det bara gratinering i ugnen snabbt. Då hinner inte räkorna bli sega och gratängen blir inte vattnig.
i övrigt så brukar jag bara lägga i räkor eller kräftstjärtar när grytan är färdig. De är ju redan färdiga så att säga( om man tar dem i lag) och räcker att få värme av såsen de ligger i.
Tar man tigerräkor eller liknande som är råa så går de ju klart på några minuter så de går oxå i på slutet.
Jag använder inte skaldjur i maträtter, speciellt inte kräftor :P Tycker det är för gott för att användas i varm mat.
jag brukar alltid lägga i dom i slutskedet. annars blir dom förstörda