Annons:
Etiketterfiskskaldjur
Läst 1404 ggr
Martin
10/18/08, 4:25 AM

Skaldjur

Hur gör ni med räkor/kräftor om ni skall ha det i maten? Blir ju lätt segt om det värms för länge, eller vad är er erfarenhet? Hur gör ni om ni gör fiskgratäng med t.ex räkor…lägger ni på dem i slutskedet eller från början?

mvh Martin

Annons:
rakuLotta
10/18/08, 8:59 AM
#1

När jag gör fiskgratäng så gör jag fisken nästan färdig innan. Häller av vattnet/vinet (lite i såsen) och sen blir det bara gratinering i ugnen snabbt. Då hinner inte räkorna bli sega och gratängen blir inte vattnig.

i övrigt så brukar jag bara lägga i räkor eller kräftstjärtar när grytan är färdig. De är ju redan färdiga så att säga( om man tar dem i lag) och räcker att få värme av såsen de ligger i.

Tar man tigerräkor eller liknande som är råa så går de ju klart på några minuter så de går oxå i på slutet.

Honestyisdead
10/18/08, 3:35 PM
#2

Jag använder inte skaldjur i maträtter, speciellt inte kräftor :P Tycker det är för gott för att användas i varm mat.

siberlina
10/19/08, 10:43 AM
#3

jag  brukar  alltid  lägga i dom  i slutskedet. annars   blir dom  förstörda

Upp till toppen
Annons: