Fisk & Skaldjur

Skaldjur

2008-10-18 04:25 #0 av: Martin

Hur gör ni med räkor/kräftor om ni skall ha det i maten? Blir ju lätt segt om det värms för länge, eller vad är er erfarenhet? Hur gör ni om ni gör fiskgratäng med t.ex räkor...lägger ni på dem i slutskedet eller från början?

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2008-10-18 08:59 #1 av: rakuLotta

När jag gör fiskgratäng så gör jag fisken nästan färdig innan. Häller av vattnet/vinet (lite i såsen) och sen blir det bara gratinering i ugnen snabbt. Då hinner inte räkorna bli sega och gratängen blir inte vattnig.

i övrigt så brukar jag bara lägga i räkor eller kräftstjärtar när grytan är färdig. De är ju redan färdiga så att säga( om man tar dem i lag) och räcker att få värme av såsen de ligger i.

Tar man tigerräkor eller liknande som är råa så går de ju klart på några minuter så de går oxå i på slutet.

Anmäl
2008-10-18 15:35 #2 av: Hera

Jag använder inte skaldjur i maträtter, speciellt inte kräftor :P Tycker det är för gott för att användas i varm mat.

 

 

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2008-10-19 10:43 #3 av: siberlina

jag  brukar  alltid  lägga i dom  i slutskedet. annars   blir dom  förstörda

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.