Annons:
Etiketternötviltgris
Läst 1482 ggr
Martin
2008-12-07 13:28

Hur steker du bacon?

Är lite nyfiken på hur folk gör när de skall steka bacon, så - hur gör ni?

mvh Martin

Annons:
Martin
2008-12-07 13:28
#1

Själv gillar jag ganska hårt knaperstekt bacon.

Jag gör mitt i micron 9 ggr av 10. Jag lägger ett dubbelt lager med hushållspapper på en tallrik, och sedan lägger jag ut bacon på det (brukar få plats 4-5 skivor), sedan ett lager hushållspapper över baconet, och sedan ett lager med bacon till, och avslutningsvis dubbelt lager hushållspapper ovanpå också.

Min micro är en äldre variant och har 800w som uteffekt och jag kör först ca 2½ minut, sedan vänder jag "baconpaketet" och så kör jag 2½-3 minuter till. När det börjar "smälla" lite i baconet är det oftast färdigt. Då är det dessutom betydligt magrare eftersom att hushållspappret sugit upp mycket av fettet.

Jag får aldrig till det riktigt när jag steker i vanligt stekjärn. Tycker att antingen blir det inte knaperstekt eller så blir det nästan bränt.

Hur gör ni?

mvh Martin

Anne
2008-12-07 14:10
#2

Om jag steker det tärnat, så använder jag vanlig stekpanna. Ska jag däremot ha skivor så använder jag nästan alltid vanliga ugnen. 10-12 minuter på 200 grader brukar bli superbra :)

[Asta]
2008-12-07 14:43
#3

Jag gör lite olika. Men steker jag det i en stekpanna lägger jag alltid upp baconet på hushållspapper efter att jag stekt det. Då brukar det bli knaprigt. Men ofta steker jag tärnat i stekpannan och hela i mikron. Det där med ugnen hade jag ingen aning om. Det måste jag testa.

Lägger du dem på bakplåtspapper eller Anne?

Honestyisdead
2008-12-07 15:00
#4

Jag gör dom i ugnen. Då bli dom knapriga och goda.

Sukram
2008-12-07 15:45
#5

i ugnen verkar ta längst tid. Jagg steker oftast i stekpanna men även i micron vilket ger nästan lika bra resultat.

Honestyisdead
2008-12-07 18:44
#6

Jag har inte brottom när jag lagar mat Glad

Annons:
Anne
2008-12-07 18:51
#7

Nej, jag brukar lägga i en ugnsform eller långpanna, för det rinner ut en hel del fett. Inte så kul att göra rent plåtar, tycker jag :)

När jag steker bacon så här är det nästan alltid till frukost, och då gör jag antingen äggröra eller pannkakor till. Då är inte tidsaspekten sådär värst viktig. Jag har inte lyckats med bacon i mikron själv…

[Asta]
2008-12-07 18:58
#8

Anne - funderade just på fettet där eftersom jag inte heller gillar att göra rent plåtar.

När jag gör bacon i micron lägger jag det på hushållspapper - plus att jag lägger hushållspapper även ovanpå precis som TS. Då försvinner fettet in i pappret och det blir knaprigt och fint.

tezzie
2008-12-08 15:07
#9

Jag gör oxå mina i ugnen oftast. Det är enkelt, man slipper allt sprättande och mat-os :-)

*** Kärleken övervinner allt ***

bubbelbubbel
2008-12-09 08:08
#10

jag har aldrig tänkt på att man kan göra på nått annat sätt än i en stekpanna, så det är så jag gör :)

dolfen
2008-12-09 17:55
#11

Om man lägger baconet i kall panna och sakta värmer upp, blir det mjukstekt.

Om man lägger baconet i het panna blir det knaperstekt

(Detta enligt en kokbok.)

Honestyisdead
2008-12-09 18:25
#12

#11 Jag tycker mer det beror på hur länge man steker det.

AktieTrader
2008-12-10 23:26
#13

Jag lägger baconen på en plåt och båser en jätte eldsflamma med min eldkastare några sekunder. Inte för länge för tar det fyr i baconen.

Tyvärr hittar jag bara på men det hade varit skoj :-)

Annons:
AndreasS
2008-12-11 00:22
#14

Jag steker mitt bacon i stekpanna och det ska vara knaperstekt.

Har testat i ugn men får inte samma resultat.


Mvh: Andréas "Bubben" Sandberg | 021media.se - Västerås hetaste nyhetsbilder | En blogg om min vardag, med psykisk ohälsa - Bubben´s | Forza Grönvitt 100% kärlek

siberlina
2008-12-11 23:26
#15

jag  skär ii  små  bitar     ,och sen steker jag upp   det      en stund

Maria
2008-12-16 19:15
#16

Jag tycker stekpanna är bäst. Jag har bara gjutjärnspannor i olika storlekar.

Minimalt med smör och het panna och sedan lägger jag dem att rinna av på tidningspapper.

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

parisjetaime
2008-12-16 20:20
#17

Jag steker i gjutjärnspanna helt utan fett.

exitingsvillemo
2008-12-18 03:27
#18

Jag steker i gjutjärnspanna, men ska absolut prova i micron nästa gång.

Lät snabbt och enkelt

april4
2008-12-22 09:54
#19

jag gör som #17

dolfen
2008-12-23 18:43
#20

D va som 17. Skrattande

Annons:
april4
2008-12-23 22:14
#21

#20 nu fick du till det "S"

Frida
2008-12-29 22:51
#22

Vi brukar klippa i mindre bitar och steka i teflonpanna utan något i innan eller göra dem i mikron på precis samma sätt som #1 (fast dubbelt papper underst och i mitten och enkelt överst). Blir supergott och mycket mindre fett i mikron.

Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft

Krikke
2009-01-15 05:01
#23

I stekpannan, men ibland blir det bränt, gillar att ha bacon till snabbmakaroner och potatismos, det är som sagt också gott till frukost med stekta ägg.

/ Krikke

Medarbetare på Hockey iFokusFotboll iFokus

| Frölunda HC | IFK Göteborg |

rassel
2009-01-16 14:40
#24

Brukar koka mitt först i conjak sen smörsteker jag det med extra mycket margarin och sen lite congac i….

Kan lova man får lite sting på det.

Serveras helst med hasselbakspotatis och rödvin sås.

dolfen
2009-01-23 17:32
#25

I ett program (tror det hette: French food at home) tipsades om att man kunde lägga bacon på bakplåtspapper och frysa det.

Skulle bli lätt-skuret det då.

Iofs har jag inte haft något problem med det tidigare…

Men kanske lite intressant ändå.

Cool

skrellet
2009-02-05 22:02
#26

Jag gör det alltid i ugnen, häller bort överflödigt fett.

Cajza
2009-02-05 23:30
#27

Jag steker i teflonstekpanna och avslutar med att lägga baconet på hushållspapper så fettet rinner av. Då blir det knaprigt // Karin

Karin
Medarbetare på Days of Our Lives
Uppfödare av perser & exotic - S*Kattakombens

Annons:
mammiz
2009-02-06 09:16
#28

Gör i ugnen, ibland i stekpanna..

Lena82
2009-02-06 11:09
#29

Jag vill ha knaperstekt bacon. För det mesta steker jag det i panna, men då och då så steker jag det i ugnen på galler så att fettet droppar en på en långpanna så slipper man ha det på baconet. Blir mums

aliciia
2009-02-09 09:57
#30

Jag gör inte bacon, är vegeterian men min mamma brukar göra i grillpannan. :)

HappyCatMeows
2009-02-11 16:52
#31

Jag lagar aldrig bacon.

Lena82
2009-02-12 09:25
#32

Sambon stekte bacon i förrgår och han gjorde det i grillpanna men bara nån minut så det var fortfarande "sladdrigt" Jag vill ha knaperstakt medans han äter allt. Han är inte lika kräsen som jag är

Cajza
2009-02-12 09:52
#33

#32 Då får du steka baconet nästa gång och visa sambon hur det  ska se ut Skrattande // Karin

Karin
Medarbetare på Days of Our Lives
Uppfödare av perser & exotic - S*Kattakombens

Illan
2009-02-16 23:31
#34

Jag steker på medelhög värme i gjutjärnspanna. Sen får det rinna av på hushållspapper.

Ni vet väl att ni ska hälla av fettet i en skål och sedan slänga det i soporna? Inte hälla ut flytande hett fett i avloppet - aja baja *hytter snällt med fingret*

Annons:
Lena82
2009-02-17 08:35
#35

#33 Det gjorde jag klart för honom att jag vill ha knaperstekt annars äter jag inte. Fast jag sa det på ett snällt sätt. Skrattande. Jag är bara glad att han hjälper till i köket och det är inte lätt när man inte är van vid att laga mat. Han gör så gott han kan. och övning ger färdighet. // Kram

Cajza
2009-02-17 14:04
#36

#35 Visst är det härligt att få hjälp i köket, även om det inte blir på "mitt vis". Fortsätt uppmuntra, så får du mycket hjälp // Karin

Karin
Medarbetare på Days of Our Lives
Uppfödare av perser & exotic - S*Kattakombens

Lena82
2009-02-18 08:46
#37

Mmm han har faktiskt börjat hjälpa till mer och mer. Och jag har sagt till honom att han inte behöver göra sånt han känner sig osäker på utan bara det han kan till en början. Visserligen är det så att jag älskar att laga mat och baka, men det blir lite råkigt ibland under veckorna när man kommer hem från jobbet att direkt behöva ställa sig vid spisen och inte lämna den på minst en timme. Men nu hjälper han mig med att sätta in maten i ugnen och koka potatis eller vad vi nu ska ha. Så när han lagar maten till dagen därpå så fixar jag det vi ska äta på kvällen och sen byter vi och ibland fixar jag allt själv om jag är hemma före honom vilket jag oftast är, men det rör sig bara om några minuter.

Upp till toppen
Annons: