Annons:
Etiketternötviltgris
Läst 6767 ggr
johan
2008-11-09 13:06

Steka kött utan att det skvätter

När man steker kött i olja så skvätter det mycket av oljan. Olivolja är värst av allt.

Har ni några tips på vad man ska steka i eller vad man ska använda för att det ska skvätta mindre? Är det bättre med smör eller finns det mer stilla olja än rapsolja eller olivolja?

Mvh // Johan

Född vid 334.00 PPM

Annons:
Anne
2008-11-09 17:41
#1

Det underlättar om köttet är rumsvarmt och så torrt som möjligt. Och ja, smör stänker mindre än olja. :)

dolfen
2008-11-09 17:43
#2

En stekgryta har högre kanter än en stekpanna…

Honestyisdead
2008-11-09 21:32
#3

Smöt skväter inte- Och som Anne skrev så bör köttet vara torrt.

johan
2008-11-10 09:59
#4

Tack för tipsen!

Mvh // Johan

Född vid 334.00 PPM

AnneN
2008-11-10 22:54
#5

Det sprätter mindre om man steker på lite lägre temperaturer också

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Honestyisdead
2008-11-10 23:26
#6

Det värsta som finns är att lägga ner en blöt kycklingfile som man haft ute så den tinat. Då är det blött och stänker vääääldigt mkt.

Man lär sig av sina misstag ;)

Annons:
chinerunner
2008-11-11 01:08
#7

En wok Glad

exitingsvillemo
2008-11-11 10:32
#8

beroende på vad det är för kött och hur länge det ska stekas, ska du vara försiktig med att teka i smör, då det ger "mer" stekyta än olja. Risk för bränd middag om du steker för länge i smör :)

johan
2008-11-11 11:30
#9

#8: I det här fallet är det oftast skivat kött, så det är sällan mer än 5-6 minuter det handlar om.

Mvh // Johan

Född vid 334.00 PPM

Honestyisdead
2008-11-11 14:24
#10

#8 Konstigt, jag får med stekyta av olja då jag steker kött.

t0bias
2008-11-11 17:12
#11

Finns ju en smart uppfinning som man kan köpa på de flesta större matvarubutiker. Ser ut som stort pingisrack fast med ett finmaskig nät som fångar allt skvättande. Man lägger den helt enkelt som ett lock på stekpannan.

Den har räddat många slipsar och skjortor :)

Honestyisdead
2008-11-11 17:14
#12

#11 Ja just det, det såg jag i min mattidning precis :)

sandra1977
2008-11-12 11:46
#13

jag har en sån..är skitbra,ser ut son en platt sil som läggs över stekpannan.

Annons:
Niklas
2008-11-16 15:01
#14

Stek i teflonpanna och skippa fettet helt. Det löser problemet.

Vänliga hälsningar

Niklas


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

dolfen
2008-11-16 17:35
#15

Är det titanpannor, de heter, som man även kan använda redskap i, som inte är av plast/trä?

De repas alltså inte om man nu av någon anledning skulle använda en gaffel t.ex.

Upp till toppen
Annons: