Menyer, matsedlar & middagstips

Mat för många?

2009-01-12 17:12 #0 av: AktieTrader

Vi ska ha födelsedagskalas om två veckor, vanligtvis brukar det komma cirka 15 personer men denna gången kunda ALLA komma så vi blir 23.

Jag söker efter någon mat att bjuda på som inte tar allt för lång tid att göra för så många. Gärna något med kassler som man kan göra i ugnen. 

Anmäl
2009-01-12 18:39 #1 av: Anne

Jag gör gärna ett par matiga sallader, och har någon typ av kött till - kassler i ugn är väl en variant om man gillar det, eller marinerad fläskfilé eller rostbiff tja, nästan vad som helst. Sist gjorde jag en sallad på granatäpple, blodapelsin, ruccola, quinoa, marinerad rödlök, riven morot, stekt halloumi och torkade tranbär. Mycket populärt. Glad 

Anmäl
2009-01-14 00:13 #2 av: AktieTrader

Tack för tipset.
Eftersom sallad inte är min favorit precis så får det bli något annat.

Finns det något gott recept på kassler man skivar och lägger på andra ingredienser och sätter in i ugnen så man får det lite gratinerat och något såsliknade som man kan servera ris eller pasta till?  

Anmäl
2009-01-14 07:37 #3 av: rakuLotta

Jag brukar lägga ananasskivor på och blanda till en sås på creme fraiche, curry, sweet chilisås, eventuellt lite mango chutney och salt, cayennepeppar och aromat efter smak. ( häller även i lite av ananasspadet) Ris och sallad till det.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.