Allergi, överkänslighet & sjukdomar

Efterrätt utan ägg?

2008-12-27 12:30 #0 av: AktieTrader

Jag söker en festlig efterrätt till nyår som inte innehåller ägg. Det är så svårt att hitta något vettigt. Visst finns pannacotta men det är så vanligt och börjar bli trist.

Anmäl
2008-12-27 12:33 #1 av: april4

Här kommer en variant. Enkel och god

 

Frukt med vit chokladsås

 

1 portion=177kcal

100 gram vindruvor i halvor

2 dl hallon (gärna frysta)

2 st kiwi i skivor

1 st banan i skivor

1 st apelsin i skinnfria klyftor

50 gram vit choklad

1 dl naturell yoghurt 3 % fett

Gör så här:

Blanda frukten. Lägg den i 4 vackra glas. Smält chokladen över vattenbad eller på låg effekt i micron. Blanda choklad och yoghurt. Ringla blandningen över frukten. Ät och njut.

 

Anmäl
2008-12-27 12:35 #2 av: april4

 

Fruktdröm med vaniljtäcke

4 portioner

50 g

mörk choklad

1 burk

persikohalvor, i lag

2 dl

lätt crème fraiche

1 tsk

vaniljsocker

2 msk

strösocker

6 dl

hallon, frysta

2 dl

vaniljyoghurt

Dekoration:

strösocker

4 st

physalis

Läcker dessert med persikor och hallon. Chokladfigurer och physalis dekorerar desserten.

Gör så här

1. Börja med att göra en sockerkant på glaset. Ta fram två tallrikar. Fyll en av dem med vatten och den andra med socker. Doppa först glaset i vatten och sedan i socker. Ställ åt sidan för att stelna.


2. Smält chokladen i en skål i mikrovågsugnen. Ringla figurer på ett bakplåtspapper. Låt stelna i kylen.


3. Skär persikohalvorna i bitar och fördela i glasen. Blanda lätt creme fraiche med vaniljsocker och strösocker.


4. Lägg hallonen i matberedaren. Tillsätt yoghurten och mixa till sorbetliknande konsistens. Smaka ev av med socker. Bred ett lager hallon över persikorna och sedan lätt creme fraiche. Jämna till ytan. Garnera med physalis och choklad

 

Anmäl
2008-12-27 12:37 #3 av: april4

 

Hallonyoghurtdessert med crunch

Syrlig yoghurt med krispig crunch och hallon serveras i glas.

Det här behövs till 4 port:

4 dl turkisk yoghurt, 10%

150 g hallon

2 msk honung, flytande

citronmeliss

Crunch:

2 msk smör & rapsolja

2 dl havregryn

2 msk farinsocker

citronmeliss

Gör så här:

1. Smält smör & rapsolja i en stekpanna. Tillsätt havregryn och farinsocker, och fräs under omrörning. Lägg upp i en skål för att svalna.

2. Varva crunch, yoghurt, hallon och honung i dessertglas strax före serveringen. Dekorera med citronmeliss.

 

Anmäl
2008-12-27 17:19 #4 av: AktieTrader

Tack, jag ska testa Fruktdröm med vaniljtäcke ikväll.

Anmäl
2008-12-27 18:45 #5 av: april4

Kul att det var nåt du hade användning för.Glad

Anmäl
2008-12-29 14:41 #6 av: Johan-

Testa att göra en sorbet med vilken smaksättning du vill, ett tips är att champagne funkar underbart!

Anmäl
2008-12-29 22:06 #7 av: AktieTrader

#5 Det blir det på nyår. 

#6 Sorbet är gott tycker jag, men det gör inte men fru.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.