Whisky i och/eller till maten
Jag driver sajten Whisky iFokus och det mesta handlar om - just whisky.
Nu behöver vi någon som har lust att ge oss recept på mat och bak där whisky ingår.
Någon som redan nu har nåt?
Kolla på Whisky i Fokus vad jag hitills har gjort.
Känner bara till drycken whiskey. Har aldrig smakat något där man har whiskey som en ingrediens.
Eller jo förresten, smakade nog en whiskeysås en gång. ar dock inget recept.
Jag har aldrig lagat nån sån mat.. Vet inte ens om nåt. Kan du ge ett exempel? Då skulle man ju kunna prova..
Jag lovar att det kommer.
Finns redan nu recept på whiskygravad lax - kanongott, gjorde det i påskas senast.
Revbensspjäll - också mycket gott, testade i lördags.
Från en vänlig person på Bakverk i Fokus fick jag så sent som idag tillgång till ett recept på tryffel med whisky.
Och ner kommer det att bli!
Ha en underbar dag!
Man dricker visst whiskey till "haggis".
Håller på att plöja igenom ett 50-tal nummer Allt Om mat från 1990-2003, det brukar finnas endel recept med whisky och sånt i. Hittar jag något hojtar jag till :)
Värd på Choklad iFokus
CArpetDierr; lägg gärna in recepten här inne också.
Det är ju nästan lite helgerån att hälla Whisky i maten.
*10 Bättre med en isbit eller 2…
#11 -njae inte is heller - möjligtvis en liten skvätt kranvatten. Jag är väldigt förtjus i whisky!
Man ska kunna känna smaken bättre om man blandar i vatten.
Har jag hört.
Tror de gör så på whiskey-provningar.
Man ska bara ha en eller två droppar vatten. Då får man fram mer arom.
Ska jag berätta en hemlis?
Det finns inga tabuer på vilket sätt man dricker whisky. Vill du ha Cola till - ta det! Tycker du om det så självklart - drick det så.
Vill man dock uppleva den där kittlande känslan då alla smaklökar går i spinn - då ska man först testa drycken, helt ren och rumstempererad. Då har man en referens när man sen häller i ca. 1 kaffesked vatten till 4cl råvara.
Det är NU man känner alla smaker och man bara njuter.
Är Whiskyn stark och extrem rökig - häll i lite mer vatten.
Fyllda fikon
12 stora torkade fikon
75 g valnötter
4 msk riven choklad
4 msk whisky
Finhacka valnötterna och riv chokladen. Skär en skåra i varje fikon och fyll den med valnötter och choklad droppa över whiskyn. Grädda i ugn 175 grader ca 5 minuter.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Glassdrink
4 dl varmt kaffe
16 cl whisky
4 kulor vaniljglass
2 dl vispgrädde
½ dl hackade nötter
Koka kaffet. Häll i whisky och lägg i en glasskula i varje drink, toppa med grädde och hackade nötter.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång