Drycker & Övrigt

Whisky i och/eller till maten

2009-04-27 23:02 #0 av: CarpetDiem

Jag driver sajten Whisky iFokus och det mesta handlar om - just whisky.
Nu behöver vi någon som har lust att ge oss recept på mat och bak där whisky ingår.

Någon som redan nu har nåt?

Kolla på Whisky i Fokus vad jag hitills har gjort.

Hälsningar

Thomas
Sajtvärd på Whisky och medarbetare på Järnbruk

Anmäl
2009-04-28 00:24 #1 av: Hera

Känner bara till drycken whiskey. Har aldrig smakat något där man har whiskey som en ingrediens.

Eller jo förresten, smakade nog en whiskeysås en gång. ar dock inget recept.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2009-04-28 00:39 #2 av: CarpetDiem

Oj - det finns massor av maträtter med whisky, jag lovar!

Hälsningar

Thomas
Sajtvärd på Whisky och medarbetare på Järnbruk

Anmäl
2009-04-28 09:59 #3 av: [Norum]

Jag har aldrig lagat nån sån mat.. Vet inte ens om nåt. Kan du ge ett exempel? Då skulle man ju kunna prova..

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl
2009-04-28 18:31 #4 av: CarpetDiem

Jag lovar att det kommer.

Finns redan nu recept på whiskygravad lax - kanongott, gjorde det i påskas senast.

Revbensspjäll - också mycket gott, testade i lördags.

Från en vänlig person på Bakverk i Fokus fick jag så sent som idag tillgång till ett recept på tryffel med whisky.

Och ner kommer det att bli!

Ha en underbar dag!

Hälsningar

Thomas
Sajtvärd på Whisky och medarbetare på Järnbruk

Anmäl
2009-04-28 19:20 #5 av: dolfen

Man dricker visst whiskey till "haggis".

 

 

Anmäl
2009-04-28 19:34 #6 av: Ebba-A

Håller på att plöja igenom ett 50-tal nummer Allt Om mat från 1990-2003, det brukar finnas endel recept med whisky och sånt i. Hittar jag något hojtar jag till :)

Anmäl
2009-04-28 19:54 #7 av: CarpetDiem

Schysst!

Hälsningar

Thomas
Sajtvärd på Whisky och medarbetare på Järnbruk

Anmäl
2009-04-28 20:13 #8 av: Hera

CArpetDierr; lägg gärna in recepten här inne också.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2009-04-28 21:06 #9 av: CarpetDiem

Självklart!

Det är en del bilder med så jag gör så här:

Whiskygravad lax

Revbensspjäll

Hälsningar

Thomas
Sajtvärd på Whisky och medarbetare på Järnbruk

Anmäl
2009-04-28 23:01 #10 av: [Asta]

Det är ju nästan lite helgerån att hälla Whisky i maten.

Anmäl
2009-04-28 23:30 #11 av: [Norum]

*10 Bättre med en isbit eller 2... Glad

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl
2009-04-28 23:56 #12 av: [Asta]

#11 -njae inte is heller - möjligtvis en liten skvätt kranvatten. Jag är väldigt förtjus i whisky!

Anmäl
2009-04-29 14:07 #13 av: CarpetDiem

Men hallåååååå!

Fattar ni inte att en middag med genomgående whisky som ingrediens, är det mest ultimata!

Skämt åsido. Whisky passar väldigt bra som smaksättare i nästan all mat. Testa får ni se!

Ha en bra dag!

Hälsningar

Thomas
Sajtvärd på Whisky och medarbetare på Järnbruk

Anmäl
2009-04-29 19:29 #14 av: dolfen

Man ska kunna känna smaken bättre om man blandar i vatten.

Har jag hört.

Tror de gör så på whiskey-provningar.

 

Anmäl
2009-04-29 22:32 #15 av: Hera

Man ska bara ha en eller två droppar vatten. Då får man fram mer arom.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2009-04-29 23:56 #16 av: CarpetDiem

Ska jag berätta en hemlis?

Det finns inga tabuer på vilket sätt man dricker whisky. Vill du ha Cola till - ta det! Tycker du om det så självklart - drick det så.

Vill man dock uppleva den där kittlande känslan då alla smaklökar går i spinn - då ska man först testa drycken, helt ren och rumstempererad. Då har man en referens när man sen häller i ca. 1 kaffesked vatten till 4cl råvara.

Det är NU man känner alla smaker och man bara njuter.
Är Whiskyn stark och extrem rökig - häll i lite mer vatten.

Hälsningar

Thomas
Sajtvärd på Whisky och medarbetare på Järnbruk

Anmäl
2009-05-17 00:14 #17 av: [Asta]

Förmodar att du sett recepten på den här sidan?

Liquid.net

Anmäl
2009-08-05 21:49 #18 av: Loucar

 

Fyllda fikon

 

12 stora torkade fikon

75 g valnötter

4 msk riven choklad

4 msk whisky

 

Finhacka valnötterna och riv chokladen. Skär en skåra i varje fikon och fyll den med valnötter och choklad droppa över whiskyn. Grädda i ugn 175 grader ca 5 minuter.

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.