Annons:
Etikettfågel
Läst 71960 ggr
tjorve
2009-04-29 02:15

Farligt tina upp kyckling i rumstemp?

Min fråga är alltså om det är farligt att tina upp kycklingfilé i rumstemperatur över natten?

Hur är det med annat kött? Bra eller dåligt?

Annons:
[Norum]
2009-04-29 05:12
#1

Jag skulle inte låta det tina framme över natten.. Varken kyckling eller nåt annat.

sissie
2009-04-29 08:54
#2

Jag brukar tina kött och sånt i kylskåpet. Inte för att jag vet om det är farligt att tina upp det över natten i rumstemperatur utan för att det spar faktiskt energi. Inte mycket men gör man det 100 gånger på ett år så blir det lite.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

[Norum]
2009-04-29 08:58
#3

Nu hänger jag inte med riktigt, har kanske inte vaknat än.. Men hur kan det spara energi?

Anne
2009-04-29 08:58
#4

Ja, över natten är ju ingen höjdare eftersom det hinner mer än tina på den tiden. Att tina ett par timmar i rumstemperatur kan man såklart göra, men man vill ju inte att köttet blir rumstempererat.

AnneN
2009-04-29 09:24
#5

#3 eftersom att den frysta varan "utstrålar" kyla så hjälper det ju till att hålla kylskåpet kallt och då behövs inte lika mycket el/energi för att hålla rätt temperatur i kylskåpet.

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

[Norum]
2009-04-29 09:33
#6

*5 Åh, det var så.. Hade jag inte en tanke på.

Annons:
Chestnut
2009-05-01 14:52
#7

Vi gör det utan några problem. Dock är vårat kök ganska kyligt på natten.

Med vänliga hälsningar
Chess

Theon
2009-05-02 12:59
#8

jag skulle nog inte tina kycklingen i rummet, hellre  i kylen, särskilt nu när vi går mot varmare tider

bubbelbubbel
2009-05-03 10:34
#9

tanken har slagit mig om att det kanske skulle kunna vara farligt, men ändå har jag tinat upp det i rumstemp många många gånger.
mest för att det går fortare och då vet jag att den är tinad när jag går upp. och jag har då aldrig blivit dålig..

Upp till toppen
Annons: