Färs & korv

Hantering av köttfärs

2009-04-25 17:31 #0 av: Markegard

Om jag tar upp köttfärs från frysen, sedan låter det ligga två dagar i kylen - är det ät bart? :) Jag är så rädd för att åka dit på någon bakterie !

Anmäl
2009-04-25 18:57 #1 av: [Norum]

Det är ingen fara att äta det. Det har ju legat kallt hela tiden..

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl
2009-04-25 21:16 #2 av: andreas0

#0, Använd näsan. Luktar det okej så är det antagligen ätbart.

Anmäl
2009-04-26 14:38 #3 av: Markegard

Nu har det iofs gått 3 dagar, luktar lite sen då ! :)

Anmäl
2009-04-26 14:41 #4 av: [Norum]

Vilken sorts färs är det? Fläskfärs är ju lite känsligare än annan färs..

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl
2009-04-26 14:49 #5 av: Markegard

Oj !det har jag ingen aning om, har fått av mamma bara i små påsar.. hihi. men tror inte det är fläskfärs ? ska jag skippa att äta det ?!

det var så att jag skulle tillaga det för länge sen, haha iaf 3 dagar sen ! sen har jag varit iväg massor, sen vill jag inte bara slänga mat.

Anmäl
2009-04-26 14:51 #6 av: [Norum]

Balndfärs eller om det är vilt går nog bra. Men jag skulle nog laga till det i dag eller lukta väldigt noga i morgon. :)

Du kan ju alltid göra en jätteladdning med järpar, köttfärsås eller nåt och frysa in. Är färsen tillagad kan du lätt frysa om den utan att det gör nåt..

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl
2009-04-26 15:48 #7 av: Markegard

Tack !

Anmäl
2009-04-26 19:23 #8 av: Kisemisen

Jag är väldigt rädd för vad jag äter.
Har sån fobi för binnikemask, vill absolut inte ha det.
Inte direkt salmonella eller några andra matförgiftningar.
Så därför är jag väldigt noga med vad jag äter/dricker, så jag hade absolut inte ätit det..
Men det är ju annorlunda från person till person om man vågar, även om det är hur friskt som helst!

vilken mes jag är, haha!

Anmäl
2009-04-26 19:28 #9 av: Kisemisen

Lägger in en bild.. på en, ja en binnikemask.
*rysning*

 

Dock är det en väldigt kort, kan bli upp till 30m lång

Anmäl
2009-04-26 19:29 #10 av: [Norum]

*8 Bakterier dör när man tillagar det.. det är därför det är så viktigt att man genomsteker tex kyckling.

Binnikimask är väl i rått kött om jag inte minns helt fel? Och det är väl desutom ägg och blir en mask i magen? Kan vara ute och cykla nu men jag tror det..

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl
2009-04-26 20:16 #11 av: Kisemisen

#10, vet inte så mycket om binnikemaskarna, bara att det är hemskt äckligt! :-P

Anmäl
2009-04-26 20:50 #12 av: Hera

Jag hade inte ätit köttfärs som för det första varit fryst och sedan legat i kylen i 3 dagar.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2009-04-26 20:51 #13 av: Markegard

Jag kommer inte äta det ! haha ! Skrämmer upp mig med binikemask och grejjer ! Haha ... det blir ssskooorgen !

Anmäl
2009-04-26 20:55 #14 av: Anne

Två dagar kan vara helt okej, men då skulle jag se till att det blir rejält genomstekt, och jag skulle inte frysa om den färdiga maträtten. Man får lukta och känna om det är okej.

Anmäl
2009-04-26 21:16 #15 av: [Norum]

Lagar man maten och sen fryser in den igen är det helt ok. Värmen gör nåt kemiskt med maten som tar död på alla bakterier och sånt.. Kan inte förklara hur det sker rent kemiskt men så är det..

 

// Skruttis

Godmanskap & Gmfinfo

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.