Skinkterrin
Detta brukar min mamma göra när vi "barn" kommer hem.
6-8 portioner
500 gram fin fläskfärs, 1 paket bladspenat, 100 gram rökt skinka, 2 gula lökar, cirka 1 tesked salt, 1-2 kryddmått svartpeppar, 1 matsked potatismjöl, 2 ägg, 1½ deciliter hönsbuljong, 1½ deciliter vispgrädde
Halvtina spenaten och hacka den grovt. Skär skinkan i tärningen. Skala och finhacka löken, fräs den mjuk och låt den svalna. Blanda färsen med skinka, lök och kryddor. Rör ner mjöl och ägg ett i sänder, späd med buljong och grädde. Rör sist ned spenaten. Stek ett litet prov och smaka av. Häll smeten i en smord ugnsäker form och grädda i 175 grader 45 minuter till 1 timme. Servera med klyftpotatis, sallad och senapsås.
Till senapsåsen rör man ut creme fraiche med filmjölk o smaksätter med senap, salt, peppar och kryddgrönt.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Vad kul med ett nytt köttfärsrecept! :-)
Köttbullar i all ära men det blir lite tjatigt.. haha
Jo det kan jag hålla med om jag har fler recept får peta in dom oxå.
Denna är bra för att den räcker till många oxå.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång