Annons:
Etiketternötviltgris
Läst 1750 ggr
Loucar
6/3/09, 1:28 PM

Skinkterrin

Detta brukar min mamma göra när vi "barn" kommer hem.

6-8 portioner

500 gram fin fläskfärs, 1 paket bladspenat, 100 gram rökt skinka, 2 gula lökar, cirka 1 tesked salt, 1-2 kryddmått svartpeppar, 1 matsked potatismjöl, 2 ägg, 1½ deciliter hönsbuljong, 1½ deciliter vispgrädde

Halvtina spenaten och hacka den grovt. Skär skinkan i tärningen. Skala och finhacka löken, fräs den mjuk och låt den svalna. Blanda färsen med skinka, lök och kryddor. Rör ner mjöl och ägg ett i sänder, späd med buljong och grädde. Rör sist ned spenaten. Stek ett litet prov och smaka av. Häll smeten i en smord ugnsäker form och grädda i 175 grader 45 minuter till 1 timme. Servera med klyftpotatis, sallad och senapsås.

Till senapsåsen rör man ut creme fraiche med filmjölk o smaksätter med senap, salt, peppar och kryddgrönt.

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Annons:
[Norum]
6/3/09, 11:47 PM
#1

Vad kul med ett nytt köttfärsrecept! :-)
Köttbullar i all ära men det blir lite tjatigt.. haha

Loucar
6/4/09, 3:01 AM
#2

Jo det kan jag hålla med om jag har fler recept får peta in dom oxå.

Denna är bra för att den räcker till många oxå.

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Upp till toppen
Annons: